Utrecht krijgt zelfde wc voor boys en girls

Utrecht krijgt zelfde wc voor boys en girls

06-07-2016 - Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “In GIRLZ staan regelmatig interviews met transgenders en daar komt vaak het wc-dilemma in terug. Want naar welk toilet ga je als je transgender bent? Utrecht heeft daar wat op bedacht.”


Genderneutrale wc’s
“Het stadhuis van Utrecht krijgt namelijk een gezamenlijke wc voor jongens en meiden. Deze genderneutrale wc’s moeten het onder andere voor transgenders chiller maken om naar het toilet te gaan.”

Andere gebouwen
“En dat is nog maar het begin. Want over een tijdje komen deze toiletten ook in andere gebouwen in Utrecht te staan. Supercool!”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op InstagramTwitter en Facebook volgen.

Lees ook: Nieuwe trend - Pimp je lokken

 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Wat vind jij van deze genderneutrale wc’s?

  •  

9Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 6 Jul '16 13:46

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Krijgen die mensen nu ook nog hun zin. De jongenswc's zijn meestal smeriger dan die van meisjes. ''Deze genderneutrale wc’s moeten het onder andere voor transgenders chiller maken om naar het toilet te gaan.” Hun keizen er toch voor om hun geslacht te veranderen? Pff wat een klote onzin

  Dit is niet ok!

  • merula Wed 6 Jul '16 13:56

   Wat een onzin. Ze kiezen daar helemaal niet voor, je wordt geboren als transgender. Ik snap best dat ze het dan niet fijn vinden om zeg maar een wc te 'kiezen'. Heel goed dat bedrijven dit instellen.

   Dit is niet ok!

 • Nienke+Neymar=♥ Wed 6 Jul '16 14:39

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Vind dit eigenlijk geen prettig idee om een openbare wc te delen met mannen. Het is voor transgenders wel fijner. Ik zou zoeken voor een tussenoplossing bijv. Een apart genderneutrale wc, voor transgenders en mensen die het niet erg vinden om een openbare wc met het andere geslacht te delen. Ik vind sowieso openbare wc's smerig, behalve in Duitsland, die wc's worden meteen schoongemaakt door de wc zelf als je doortrekt

  Dit is niet ok!

 • Chanella ♥ Wed 6 Jul '16 15:05

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Vind het eigenlijk wel goed... want ja jongens zijn ook gewoon normaal en vrouwen kunnen dan ook met hun kinderen daar in... ik vind het goed!!!!!

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Wed 6 Jul '16 15:34

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Vind het echt onnodig. Onhygiënisch en smerig....

  Dit is niet ok!

 • Geneva❤️1D Wed 6 Jul '16 15:43

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Vind het prima zolang de wc's schoon zijn

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 6 Jul '16 19:46

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Als er ook maar aparte voor jongens en meisjes blijven ik hoef niet met jongens op een wc te zitten wat mij betreft zijn de meisjes toch wat hygiënischer en jongens doen t staand dus dat is ook niet zo fijn als het foutgaat zegmaar

  Dit is niet ok!

 • Honingbloem Thu 7 Jul '16 22:00

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  We plakken tegenwoordig overal labels op. Wij zijn allemaal gewoon mensen en man of vrouw, gelovig, homo. Wat maakt het uit? Stop met die labels, we zijn mensen.

  Dit is niet ok!

 • Dominiquexxxx Wed 13 Jul '16 16:38

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Het is oké zolang iedereen maar privacy heeft tijdens het plassen. hokjes om de urinoirs ofzo. Of schaf gelijk de urinoirs ook af wil je het echt genderneutral maken

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: