Model in filmpje 3FM Serious Request

Model in filmpje 3FM Serious Request

30-12-2015 - Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Heb jij ook gezien hoe de dj’s van 3FM zich dit jaar in het Glazen Huis hebben ingezet voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden? Dan heb je vast ook hun promotiefilm voorbij zien komen van een meisje in een vernietigde wijk. Nu blijkt zij een model te zijn... Is dat erg of niet?”


In scène gezet
“Misschien wel. Mensen zouden kunnen denken dat ze in zo’n filmpje een echt slachtoffer te zien krijgen, terwijl dit niet zo is. Ze kunnen denken dat ze voor de gek gehouden worden omdat alles in scène is gezet.”

Slecht voor veiligheid
“Maar aan de andere kant worden er in veel promotiefilmpjes modellen gebruikt; het filmpje is bovendien geen verslag van een bezoek aan zo’n oorlogsgebied. Volgens de NPO is het daarbij haast onmogelijk om een echt oorlogsslachtoffer te gebruiken, omdat het niet alleen slecht zou zijn voor hun ontwikkeling, maar ook voor hun veiligheid.”

Lees ook: GIRLZ Report - 'Me' is het irritantste woord van het jaar: mee eens?

Tell us what you think

Vind jij het oké dat 3FM Serious Request een model heeft gebruikt?

  •  
  •  

6Reacties

 • Robin_5sos Wed 30 Dec '15 13:17

  Reactie: Ja, want…
  Reageer!
  Je gaat niet echt zo'n meisje filmen en je eigen leven op spel zetten. Plus het verandert niks aan het doel het is maar een reclame filmpje.

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Thu 31 Dec '15 10:25

  Reactie: Ja, want…
  Reageer!
  Ik vind dat mensen daar niet zo over moeten zeuren, je gaat toch geen oorlogskind op een foto zetten die helemaal getraumatiseerd is door wat hij of zij heeft meegemaakt. Dat doe je gewoon niet dus ik snap wel dat ze een model hebben gebruikt, en verder vind ik 3fm serious request echt geweldig wat ze allemaal doen voor de mensheid

  Dit is niet ok!

 • x.Tessa.x Sat 2 Jan '16 17:15

  Reactie: Ja, want…
  Reageer!
  er moet iemand zijn die het moet doen! en wie kan dat nou beter dan een model? het gaat om het idee.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 4 Jan '16 00:01

  Reactie: Ja, want…
  Reageer!
  Het is maar een kort promotiefilmpje. Het gaat er niet om of dat meisje echt is of niet, daar zit de boodschap helemaal niet in. Het gaat er alleen om dat mensen een voorbeeld krijgen van de situatie daar. Zolang de situatie maar echt is voor heel veel andere kinderen is het doel al bereikt. Om eerlijk te zijn had ik ook nooit verwacht dat het meisje in dit filmpje echt een oorlogskind zou zijn, en de mensen die dat wel verwacht hadden, zijn eigenlijk een beetje naïef. Zolang ze maar niet liegen over wat er aan de hand is, is het wat mij betreft niet meer dan normaal.

  Dit is niet ok!

 • Geneva❤️1D Fri 8 Jan '16 23:36

  Reactie: Ja, want…
  Reageer!
  Het boeit me niet zo

  Dit is niet ok!

 • Mootjeju Thu 21 Jan '16 07:11

  Reactie: Ja, want…
  Reageer!
  Waarom zou dat een probleem moeten zij?

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!