Halen we over een tijdje ons ‘internetbewijs’?

Halen we over een tijdje ons ‘internetbewijs’?

10-02-2016 - Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Op internet liggen superveel gevaren op de loer. Daarom vindt het Belgisch Centrum voor Cybersecurity dat alle Belgen een ‘internetbewijs’ moeten halen, zodat ze zich bewust zijn van deze gevaren.”


Sexting en grooming
“Tijdens deze speciale cursus leer je over de gevaren van het internet, zoals sexting en grooming. En je komt meer te weten over gratis apps die niet betaald worden met geld, maar wél met persoonlijke gegevens die je moet invullen als je de app downloadt.”

Certificaat 
“Aan het eind van de cursus krijg je een certificaat dat laat zien dat je genoeg online kennis hebt. Hoe het idee er precies uit gaat zien en of Nederland ook geïnteresseerd is, is nog niet duidelijk.”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op InstagramTwitter en Facebook volgen.

Lees ook: Zijn ouders verantwoordelijk voor jouw drankgebruik?

 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Zou jij je ‘internetbewijs’ willen halen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 10 Feb '16 14:20

  Reactie: Ja, want…
  Reageer!
  Goh, i woon zelf in Belgie en wist hier niks van Maar het is misschien wel handig want we beginnen allemaal sinds klein met internet en er blijven gevaren rondgaan door internet. En die gevaren stoppen niet, dus is dit ''bewijs'' wel handig Maarre.. Hoeveel mensen gaan zich aan dit bewijs houden?

  Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Wed 10 Feb '16 14:56

  Reactie: Nee, want…
  Reageer!
  Ik weet wel wat ik wel en niet moet doen maar sommigen mogen wel een lesje interent gebruiken.

  Dit is niet ok!

 • girlinlovex Wed 10 Feb '16 15:16

  Reactie: Nee, want…
  Reageer!
  Als je een beetje logisch kunt nadenken, weet je ook wel wat goed is en wat niet.

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Thu 11 Feb '16 23:20

  Reactie: Ja, want…
  Reageer!
  Ik zou het wel erg handig vinden als ik me bewuster was van het gevaren op het internet, ik ben wel wat voorzichtiger geworden op internet met het versturen van dingen. Maar ik wil wel heel graag zo'n cursus doen woon alleen niet in België

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: