Het verhaal van Anouk (13)

'Ik zag Esmee net al met die Koray zoenen, achter het muurtje bij de wc', zei Mason tegen Ashley. 'Daarna ben ik naar jou gegaan en toen ik weer terug liep, zag ik Esmee en Koray daar niet meer staan. Dus ging ik ze zoeken.’ Ashley luisterde aandachtig. 'Uiteindelijk zag ik ze samen buiten staan. Ze liepen naar het witte busje van Koray. Esmee stapte in en toen reden ze weg!' -'Maar waarom zou Esmee met Koray meegaan?', vroeg Ashley. 'Ik weet het niet, maar ik vertrouw die Koray niet!', zei Mason. 'Maar dan moeten we snel Esmee gaan zoeken en de anderen waarschuwen', zei Ashley. Mason knikte en pakte Ashley's hand. Ze liepen door de dansende mensen naar buiten. Als er maar niks met Esmee was gebeurd, dacht Ashley. Opeens hoorde ze Lisa zachtjes huilen. Ze liep met Roxy een zijstraatje in en Ashley ging ze achterna. Lisa was zo hard aan het huilen dat ze niet meer kon stoppen. Na een paar minuten begon ze eindelijk te vertellen. 'Ik weet dat het misschien een beetje raar klinkt, maar ik ben verliefd. Op… op een meisje.' Even was het stil. Toen zei Roxy: 'Maar dat is toch helemaal niet zo raar? Er zijn zoveel meisjes op elkaar verliefd.' Lisa keek Roxy aan. 'Weet ik, dat is ook niet raar, maar ik ben verliefd op... Esmee!' Zachtjes begon ze weer te huilen. Roxy keek Ashley en Lisa aan. 'Weet Esmee dit?', vroeg Roxy. 'Nee, ik heb het alleen tegen Ashley gezegd', zei Lisa. 'Maar waarom dan niet tegen mij?', vroeg Roxy verbaasd. 'Ik weet het niet, ik durfde het gewoon niet.' De vriendinnen troostten Lisa en daarna zei Ashley: 'We moeten nu echt Esmee gaan zoeken en als je wil, kun je het dan ook aan haar vertellen.’ De drie meiden liepen terug naar de jongens.

Eenmaal aangekomen bij de jongens zei Mason: 'We hebben net remsporen gevonden die misschien van het busje kunnen zijn. Dus als we die volgen, kunnen we als het goed is bij het busje uitkomen en dus ook bij Esmee en Koray.' -'Wat een goed idee', zei Lisa. Ze volgden samen het remspoor. Ashley liep hand in hand met Mason, de drie vrienden van Mason liepen samen en Roxy was met Lisa aan het praten. Ze liepen langs een coffeeshop. Opeens zag Ashley een wit busje staan. 'Is dat niet het witte busje van Koray?', vroeg Ashley. Ze renden met z’n allen naar binnen. Na tien minuten kwamen ze weer bij elkaar. Ze hadden haar helaas niet gevonden. Ashley keek teleurgesteld voor zich uit. 'We moeten opsplitsen', zei een van de vrienden van Mason. 'Ik ga met Ashley en Roxy', riep Lisa. 'Oké. De jongens gaan naar rechts en de meiden naar links.'

Lisa, Ashley en Roxy pakten angstig elkaars handen vast en volgden de remsporen. Uiteindelijk kwamen ze bij een kroeg uit. Ze zagen geen wit busje staan, maar ze waren toch nieuwsgierig. Roxy en Lisa bleven buiten staan en Ashley liep naar binnen. Als ze maar niet hier is, dacht ze. Ze rook een sterke wietlucht. Opeens zag ze een meisje staan met blond haar. Het was Esmee! Snel rende ze op haar af, maar toen ze er bijna was, pakte een oude man haar vast. Hij pakte haar handen en schreeuwde in het Engels: 'Why the rush dear? Dance with me!' De man wilde haar borsten aanraken, maar Ashley duwde de man net op tijd van zich af. Ze rende zo snel als ze kon naar Esmee. Zij stond opnieuw te zoenen met Koray. Ashley tikte op haar schouder en Esmee keek haar verbaasd aan. 'Wat doe jij hier?', schreeuwde Esmee in Ashley’s oor. 'Dat kan ik beter aan jou vragen', riep Ashley terug. 'Kom mee, dan gaan we terug naar het hotel. Iedereen is hartstikke ongerust.' Esmee keek verbaasd. 'Hoezo? Ik kan heus wel op mezelf letten hoor!' -'We waren gewoon ongerust!', onderbrak Ashley haar vriendin. Esmee trok zich er echter niks van aan en ging verder met het zoenen met Koray. Geïrriteerd tikte Ashley nog eens op haar schouder, maar Esmee keek niet meer om. Boos liep Ashley terug naar Roxy en Lisa. 'Ze wil gewoon niet meekomen', zei ze tegen hen. Opeens begon Lisa te huilen. Op dat moment liep Esmee net naar buiten en keek naar Lisa. Haar gezicht betrok. Ze duwde Koray van zich af, rende naar Lisa toe en pakte haar hand. Lisa durfde haar niet aan te kijken. Esmee trok haar mee naar een hoekje. Ashley en Roxy kwamen er ook bij staan. Het was even stil. 'Ik moet je wat vertellen', zei Lisa toen tegen Esmee. Esmee keek haar verbaasd aan, maar luisterde aandachtig. 'Ik ben er laatst achter gekomen dat ik…. ...Ik op meisjes val.' Esmee vroeg zachtjes: 'Op wie ben je nu dan verliefd?' Lisa twijfelende eerst voordat ze antwoord gaf. 'Op jou', zei ze toen. Esmee keek Ashley en Roxy aan. 'Ben je echt op mij verliefd?', vroeg Esmee. Lisa knikte voorzichtig. 'Ik… Ik', stamelde Esmee. 'Ik ben zelf de laatste tijd ook heel erg aan het twijfelen. Of ik op jongens of meisjes val, bedoel ik.' Roxy, Ashley en Lisa keken Esmee met open mond aan. 'Maar waarom was je dan de hele avond met Koray aan het zoenen?', vroeg Roxy. 'Ik wou weten waar ik nou op val. Ik denk nu op allebei. Alleen ben ik op dit moment op niemand verliefd.' Lisa was teleurgesteld, maar liet niks merken. Esmee gaf de drie meiden een dikke knuffel en zei: 'Sorry, sorry, dat ik opeens weg was.' De vriendinnen gaven haar een dikke kus op haar wang. 'Maar nu moeten we echt terug, want de jongens zijn Esmee nog steeds aan het zoeken', zei Ashley. De vier vriendinnen liepen hand in hand terug naar het hotel en belden Mason op.

Even later voegden de vier jongens zich weer bij de meiden. Lisa en Esmee vertelden aan hen het hele verhaal. De jongens waren heel begripvol. 'Nou, waar wachten we nog op?', riep Ashley opeens toen ze een beetje uitgepraat waren. 'FEESTEN!' Snel renden ze de eerste de beste discotheek in.
Terwijl Ashley druk stond te dansen, bewoog Mason zich steeds meer naar haar toe. 'Wil je met me dansen?', vroeg hij. 'Ja, tuurlijk!', zei Ashley. Toevallig zette de dj net een romantisch nummer op en voordat ze het wist, pakte Mason Ashley stevig vast. Eindelijk was ze samen met Mason aan het dansen. Dit had ze de hele vakantie al gewild. Toen het liedje was afgelopen, kwam Roxy naar haar toe gerend. 'Weet jij waar Esmee en Lisa zijn?', riep ze. Ashley keek om zich heen en wilde direct alweer naar buiten rennen om ze te gaan zoeken, maar Mason hield haar tegen en wees naar een hoekje van de dansvloer. Daar stonden Esmee en Lisa. Ze zoenden. Ashley glimlachte. En toen pakte Mason haar opnieuw vast en gaf haar ook zachtjes een heerlijke zoen. Hmm... dacht Ashley, vanaf nu wordt dit echt een top vakantie...
 

Inloggen

of log in via: