Unhappy end van Marieke (13)

‘Herken je me nog Sophie?’ zei René. Sophie keek verbaasd. Zelf had ze nog geen beslissing genomen. Maar daar werd hier anders over gedacht. ‘Ik… uhh…’, stamelde Sophie. ‘René wilde je al een keer spreken over je keuze en toen ik door had dat je echt serieus modellenwerk wilde gaan doen, heb ik René gebeld.’ zei haar moeder vrolijk. ‘Maar hoe kwam je dan aan zijn nummer?’, vroeg Sophie verbaasd. -'Je moeder had de naam van ons modellenbureau onthouden en opgezocht op internet', legde René uit. ‘Dus… jij…’, stamelde Sophie nog steeds verbaasd. ‘Inderdaad! Dus ik heb eventjes gebeld', reageerde haar moeder. 'We waren al van alles aan het afspreken zodat het helemaal geregeld zou zijn als jij terug kwam’, zei haar moeder. ‘Maar je bent al verrast!’, zei één van de twee sjieke vrouwen op de bank. ‘O ja, ik ben trouwens Rosalinde en dit is Vera.’ -‘Hoi’, zei Sophie terwijl ze handen schudde met Vera en Rosalinde. ‘En nu?’, zei Sophie. 'Zo te zien is de keuze al gemaakt?’ -‘Je wilt het toch nog wel konijntje?’, zei haar moeder aarzelend. Sophie twijfelde. ‘Ja, nee, het is zoveel allemaal. En zeg nou zelf, het is toch de droom van ieder meisje om model te worden! Maar is dit niet meer werk voor meiden zoals Layla?’ Dit keer was het René die wat zei. ‘Nou zeg, ik ben een professionele scout hoor! En ja, Layla ziet er goed uit! Maar jij, jij hebt iets speciaals! Iets nieuws! Ik weet dat je het kan!’zei hij zelfverzekerd. -‘Ik wil je niet afschrikken, maar ik heb van René gehoord hoe Layla er ongeveer uitziet. Er zijn inderdaad veel van dat soort meiden. En bereid je er ook op voor dat ze iemand zoals jij niet meteen als model willen en gaan zien. Er zullen er zeker genoeg meiden zijn die je zullen gaan afkraken. Ook krijg je veel kritiek met het modellenwerk!’ zei Vera met een serieuzer gezicht als daarvoor. ‘O… ik weet niet of ik daar wel tegen kan…’, zei Sophie een beetje somber. -‘Maar Soof, je kunt het!’, zei haar moeder aanmoedigend. -‘Denk je dat echt?’, vroeg Sophie zich hardop af. Zou ze daar echt tegen kunnen? Ze was al verdrietig door dat gedoe met Layla. Maar... het was nu of nooit. ‘Ik doe het!’ zei ze toen opeens. -‘Yes, laat de champagne maar komen’ zei haar moeder vrolijk. ‘Nou ik wil de sfeer niet verpesten, maar Sophie je bent er nog niet hoor!', zei Rosalinde. 'Je zult het tegen negen andere meiden moeten afleggen die ook gescout zijn door René. Uit die tien meiden, inclusief jij dus, wordt er één gekozen die een baan krijgt als model. Verschrikt keek Sophie naar René. Hij keek haar geruststellend aan. ‘Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar de negen andere meiden hebben meer weg van Layla dan van jou!’ zei hij toen. Er verscheen een grote glimlach op Sophies gezicht. Ze werd model!

Toen Sophie naar boven liep was ze nog steeds in de zevende hemel. Met Stephan kwam het ook wel weer goed. Ze vond hem echt leuk! Maar ja, ze zat wel met die vakantie. Twee weken lang zou ze hem niet meer zien. Had ze het voor altijd verpest nu met hem? Door die paar woordjes was ze helemaal onzeker geworden! Maar daar wilde ze nog even niet aan denken. En Layla? Dat zou ze ook nog wel zien!

Een paar weken later
Vandaag is het zover. De audities. Snel fietste Sophie door naar de studio. Ze wilde nu echt niet te laat komen! In de lounge van het gebouw zat de rest al klaar. Oh nee, ze was de laatste. Nu kijkt iedereen natuurlijk als ze binnenstapt. En het was echt weer iets voor haar om over de drempel te struikelen. Ook waren het nog meiden die je met Layla kon vergelijken. Dit werd een ramp. Hoe kon ze het hier in hemelsnaam van winnen? Als ze binnenstapt (en niet struikelt) begint iedereen te fluisteren en te grinniken. ‘uhh… jij bent Sophie toch?’
‘Ja hoezo?’zegt Sophie verbaasd, ‘Hoe weet jij dat?’
‘Ik ben Charlotte en er was hier net een meisje, by the way veel knapper, dat ons waarschuwde voor een lelijke wortelkop.’ Zei Charlotte gemeen.
Sophie wordt knalrood. Maar gelukkig komt dan haar redding binnen.
‘Hallo meiden, jullie kennen mij vast nog wel! En als je om je heen kijkt dan zie je jullie tegenstanders. Maar houd het wel sportief!’ zei René.
‘Maar die wortelkop hoort hier niet, die zocht de wc’ zei het meisje rechts van Charlotte, terwijl Sophie nog steeds knalrood is.
‘Nee Annemieke, dat is een van je tegenstanders!’
‘Wat? Zij? Are you kidding me?’ zei Annemieke verbaasd.
‘Nee hoor, ik ben bloedserieus! Wie zei er eigenlijk dat Sophie de wc zocht?’
‘Een of ander meisje met blonde haren. Ze heette Lara of zoiets.’antwoordde Annemieke
‘Layla?’ zei Sophie. Nee, zij zou zoiets nooit doen!
‘Ja, dat was haar naam. En ze heeft ons nog wat anders verteld. Ze is al vaker betrapt op chantage en omkoperij. Dat kwam Layla ons vertellen. We willen de wedstrijd wel eerlijk houden toch René?’ zei Annemieke poeslief.
‘Ze maakte toch al geen kans!’grinnikte Charlotte.
Wat had Layla gezegd? Omkoperij… chantage? Ze dacht nog wel dat ze een vriendin had! Maar voordat René kon reageren op het verhaal van Annemieke was Sophie al weggerend. Layla kon dit niet menen. Ze kon echt niet geloven dat Layla zó jaloers was. Nu hoeft ze geen stap meer in dat rotmodellenbureau te zetten. Haar droom, in een keer weg. Ze kan het gewoon niet geloven! Op de fiets zag ze bijna niets. Ze was al drie keer bijna tegen een auto aangeknald. Maar het kon haar niets schelen. Layla is niet zo! Oké, ze kan jaloers zijn maar dit zou Layla nooit doen! Dacht ze tenminste. Onderweg knalt ze bijna tegen Stephan aan.
‘Sophie, wat is er?’ vroeg hij verbaasd.
‘ik… bureau… Layla’ stamelend vertelde Sophie haar verhaal.
‘Sophie, ik kan me niet voorstellen dat iemand zó gemeen kan zijn!’ zei Stephan.
‘Precies, dat dacht ik ook. Ze kan toch niet zó jaloers zijn geweest?’
‘Sophie ik heb het niet over Layla, ik heb het over jou!’ zei Stephan.
‘Ik, wat?!’ zei Sophie verbaasd.
‘Snap je het zelf nou niet? Als ik jou zo hoor waren die andere meiden knapper toch?’
‘Ja, wat heeft dat er mee te maken?’ antwoordde Sophie.
‘Nou, omdat je wist dat je het nooit zou kunnen winnen van die meiden geef je Layla daar de schuld van! Dat is laag, Sophie, heel erg laag!’zei Stephan gepikeerd.
‘Stephan nee, zo ging het niet, echt niet! Het was Layla, echt!’
‘Sophie zeg het me gewoon recht in mijn gezicht. Wees eerlijk tegen me!’ zei Stephan.
‘Maar…’ stamelde Sophie.
‘Nee, Sophie, dat ik ooit iets in jou heb gezien! Ik hoef je niet meer te zien, nooit meer!’
‘Stephan, nee, dat meen je niet!’ zei Sophie half huilend.
‘Jawel Sophie, tot nooit!’ Stephan pakte zijn fiets en reed weg.
Nadat Sophie daar een kwartier had gestaan fietste ze terug. Toen ze haar moeder zag vroeg zei ze ‘Hoe ging het?’
Hortend en stotend vertelde Sophie haar verhaal.
‘Goed zo meid! Ik moet nu weer gaan.’ En ze liep weg. Sophie bleef verbijsterd staan. Ze luisterde niet eens! Huilend liep Sophie naar boven. Na 3 uur ging de deur van haar slaapkamer open. Zuchtend kwam haar moeder op de rand van haar bed zitten. ‘ik moet je wat vertellen. Het is een lang verhaal en ik weet niet helemaal hoe ik moet beginnen… toen je vader en ik nog bij elkaar waren had ik lening bij hem. Destijds had ik nog niet zoveel geld. Luca wilde mij wel wat lenen. Omdat hij veel meer geld had heeft hij  ook in zijn eentje dit huis gekocht. Jaren ging het goed. Ik spaarde beetje bij beetje om die lening terug te betalen. Het  klinkt het misschien een beetje raar. Een lening bij je man. Maar het ging steeds slechter met mij. Ik werd ontslagen en gaf meer geld uit. Zo kon ik de lening nooit betalen! Toen ik zwanger werd is hij vertrokken. Waarschijnlijk naar Amerika. Maar op de een of andere manier is hij aan ons nummer gekomen. Misschien heb je me horen bellen maar hij belde om te vertellen dat we die lening terug moeten betalen, omdat hij zelf niet zo veel geld heeft. Het huis is ook van hem en als we de lening niet voor volgende maand terug betalen worden we het huis uit gezet! Dus we kunnen al helemaal niet op vakantie!’ zei haar moeder.
‘Maar dat kunnen we nooit betalen!’ zei Sophie moedeloos.
‘Sorry konijntje, maar we slaan ons er wel doorheen!’
Sophie zag het helemaal niet meer zitten. Haar leven was gewoon echt te mooi om waar te zijn. Maar dit was het einde.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Inloggen

of log in via: