SpangaS is terug met de nieuwe film SpangaS In Actie! Al sinds 2007 is de serie te zien op televisie en we zijn groot fan. Deze dingen wist je vast nog niet over SpangaS!

Wist je dat…

… er elke dag zo’n veertig figuranten op de set aanwezig zijn? En dat ze voor grote evenementen zoals een schoolfeest wel zo’n honderdtwintig figuranten nodig hebben? Dat zal een drukke boel zijn!

… er ook een Zwitserse versie van SpangaS wordt gemaakt? De scènes buiten de school worden gewoon in Zwitserland gefilmd, en die in en rondom de school in Amsterdam!

… er elf boeken en achttien magazines rondom de serie zijn uitgekomen? Zo geniet je nog meer van SpangaS als de serie is afgelopen.

… er al meer dan 1.200 afleveringen zijn gemaakt? Op 10 april werd de 1.275e aflevering van SpangaS uitgezonden. Wow!

… de plek van de school, waar de serie wordt gefilmd, zo veel mogelijk geheim gehouden wordt? Er gaan geruchten dat SpangaS in Zaandam wordt opgenomen.

… je met je klas aan dezelfde projecten kunt werken als in SpangaS? Bijvoorbeeld toen de bovenbouw voor het project ‘Heb Je Het Al Gehoord’ een stille ramp moest uitkiezen. Op de website van SpangaS staat precies hoe je dat bij je leraar voor elkaar krijgt.

… SpangaS begin dit jaar de Bob Angelo Penning heeft gewonnen van het COC (vereniging tot integratie van homoseksualiteit)? Volgens het COC heeft SpangaS in de serie met respect aandacht besteed aan lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders.

… ze vroeger op de set de tweeling Flip en Tobias uit elkaar hielden door te kijken naar hun moedervlekjes? Tobias had moedervlekjes in zijn gezicht en Flip niet.

… alle acteurs tussen de scènes door graag chillen in de ‘green room’? Ze zijn gek op het spelen van games en kijken zelf ook series zoals South Park!

… Spanga ‘cool’ betekent in straattaal? En cool is SpangaS zeker!