De meeste sterren slepen zich jarenlang van auditie naar auditie tot ze dan ein-de-lijk een keertje doorbreken, maar bij andere gaat het net ietsjes anders. Check maar eens hoe deze celebs aan hun bekendheid komen!

Channing Tatum
Na zijn middelbare school ging Channing naar de universiteit, maar dat deed hij niet zo best. Hij stopte met zijn opleiding en ging naar Miami. Toen hij daar een keer rondhing op straat, werd hij ontdekt door een scout van een modellenbureau.

Inge Schrama
‘Sjors’ uit GTST ging met haar broertjes naar een casting. Terwijl zij auditie deden, vroegen de mensen van het castingbureau of Inge zich niet ook wilde inschrijven. Op haar zestiende had ze toen haar rol in GTST te pakken.

Blake Lively
Serena uit Gossip Girl wilde eigenlijk gewoon gaan studeren, maar volgens haar acterende broer zou dat superzonde zijn. Hij vroeg zijn agent om zijn zusje ook uit te nodigen voor castings. En met succes. 

Justin Bieber
Justin postte een video op YouTube zodat familie en vrienden zijn optreden konden zien. Uiteindelijk bekeken íets meer mensen (lees een paar miljoen) het filmpje and the rest is history.

WolfieCindy
En nu ontdekt Justin zelf weer mensen. Toen hij op Insta vroeg wie dat knappe onbekende meisje was, ging het profiel van WolfieCindy binnen no time viral. Nu verdient ze flink aan haar social.

Lees ook: Van welke sterren zijn deze kinderfoto's?

Lara Stone
Nederlands topmodel Lara Stone werd als veertienjarige ontdekt in de metro van Parijs. 

Adele
Adele postte een filmpje op MySpace. Een vriend van haar stuurde het door naar een platenmaatschappij en ze werd meteen wereldberoemd.

Jennifer Lawrence
Op haar veertiende was Jen op vakantie in New York, toen een agent om haar gegevens vroeg. Al snel had ze haar eerste rol in de film Winter’s Bone te pakken en werd ze wereldberoemd.

The Weeknd
The Weeknd postte een filmpje op YouTube en werd ontdekt door Drake.

Shawn Mendes
Zes seconden waren genoeg voor Shawn. Met zijn Vine brak hij dik door.

Lees ook: De eerste Instapics van celebs