11 dingen die in elke Disneyfilm voorkomen

Disneyfilms zijn fantastisch. De heldinnen, de prinsen, de pratende dieren, de liedjes; we love it. Maar is het je wel eens opgevallen dat Disney bepaalde elementen in élke film verwerkt? Wij zetten de elf most obvious onder elkaar.

Disneyfilms zijn fantastisch. De heldinnen, de prinsen, de pratende dieren, de liedjes; we love it. Maar is het je wel eens opgevallen dat Disney bepaalde elementen in élke film verwerkt? Wij zetten de elf most obvious onder elkaar.

 

 

 

 

 

Mama?
Disneyfiguren verliezen bijna altijd hun vader en/of moeder. Assepoester, Tarzan, Bambi, Elsa en Anna zijn wees, Nemo heeft alleen zijn vader nog en Simba alleen zijn moeder. Wie zei ooit dat Disneyfilms alleen voor kinderen zijn? 

 

 

Gezocht
Natuurlijk verliezen niet álle disneyhelden ouders. Denk aan Hercules, Rapunzel en Mulan. Maar hoewel zij ouders hebben, zijn ze wel van hen gescheiden. En denk ook even aan Russell uit UP, die blijkbaar zulke slechte ouders heeft, dat hij wonen bij een knorrige oude man als een verbetering ziet…

 

 

Dierlijke besties
Een Disneyfilm is niet compleet zonder een dier als BFF. Neem bijvoorbeeld Mushu in Mulan, Sebastiaan in De Kleine Zeemeermin, Zazu in De Leeuwenkoning, Sven in Frozen, Japie Krekel in Pinokkio en ga zo maar door. Cool! Tenminste, de dierenvrienden van de helden. Diablo, de zwarte raaf van Malafide, is wat minder leuk. 

 

 

Schurk
Over slechteriken gesproken, er zijn meestal twee soorten: vrouwen die geobsedeerd zijn door jeugdigheid en schoonheid en mannen die uit zijn op macht. Let ook eens op de kleding die de schurken dragen. Disney kleedt ze bijna altijd in rood, paars en zwart.

 

Doe ook de test: Welke Disney-slechterik ben jij?
 
Muwhaha
Waar denk je dat de kwaadaardige lach vandaan komt? Waarschijnlijk uit Disneyfilms! Kijk maar eens naar eens naar dit filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=7m5tJJYIjFs). Rillingen en kriebels gegarandeerd!

 

 

 

It’s alive!
Naast pratende dieren zijn er nog andere bijzondere maatjes in de Disneyfilm: levende voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan Maurice en Lumière in Belle en het Beest, Olaf in Frozen en elk personage in Cars. 

 

 

Lalalaaa
In vrijwel iedere Disneyfilm wordt gezongen. And we love it. Do you want to build a snowman?

 

 

Help!
De dame in de toren, het meisje dat wordt ontvoerd door een beest, de prinses die een betoverde appel eet en ga zo maar door. De Disneydames zitten vaak in de problemen. Gelukkig staat er altijd een hotte boy/ magisch hulpje/ peetmoeder klaar om haar te redden. To the rescue!

 

 

Figure to die for
Heb je ooit een dikke Disneyprinses gezien? Nope, wij ook niet. 

 

 

Als je haar maar goed zit…
Is het je wel eens opgevallen dat alle heldinnen in Disney lang haar hebben? Alleen Sneeuwwitje heeft kort haar! En Mulan en Rapunzel, maar dan wel nadat ze het hebben afgeknipt. En het haar van de Disney girls zit ook altijd verschrikkelijk goed. Weer, wind en regen, Disneyhaar kan overal tegen.

 

 

I’m in love
De hoofdpersonen kijken elkaar aan en… boem! Daar is het: liefde op het eerste gezicht. Seriously? Waarom kunnen ze niet zoals gewone mensen een paar keer daten voordat ze hun bruiloft plannen? Natuurlijk is dit principe hartstikke romantisch, maar ergens ook wel irritant. Helemaal omdat je (met uitzondering van Frozen) na tien minuten al weet wie de love interest van de Disney girl is. 

 

Doe ook de test: Op welke Disney-prinses lijk jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen