Was jouw Valentijnsdag gisteren niet wat je verwacht had? Of heb je gewoon zin in een zielige film? Kijk dan een van deze films hieronder. Zorg er in ieder geval maar voor dat jij je tissues bij de hand hebt!

1. Blue Valentine
Perfect om te kijken als je Valentijnsdag niet zo liep als gepland. Het verhaal gaat over twee mensen die voor elkaar bestemd lijken te zijn. In de film komen veel happy flashbacks voor, maar schijn bedriegt. De film wil je alleen al zien omdat Ryan Gosling erin speelt *hearteyes*.

2. Up
Dit is misschien wel een zielige Disney-movie, maar gelukkig zit er ook veel humor in. Hou jij van animatiefilms en heb je deze nog niet gezien? Kijk hem dan nu!

3. Extremely loud & incredibly close
Deze film is echt supersad. De vader van Oskar overlijdt tijdens 9/11. Wanneer hij een sleutel vindt na zijn dood, gaat Oskar op zoek naar het slot dat erbij hoort. Maar dat is nogal een opgave in New York City, gaat het hem lukken?

4. If I stay
Mia (Chloë Grace Moretz) wordt hopeloos verliefd op Adam. Wanneer ze door een auto-ongeluk in een coma belandt, verandert haar leven voorgoed. Ze zweeft als een geest tussen leven en dood en krijgt alles mee wat er tegen haar gezegd wordt, terwijl ze in het ziekenhuisbed ligt. Wordt ze nog wakker?

5. Intouchables
Deze zielige Franse film gaat over een verlamde man en zijn stoere verzorger. Lachen is zeker gegarandeerd met deze film, maar je kunt ook best eens een traantje wegpinken.

Lees ook: 10 awesome films die uitkomen in 2017

6. Me before you
Wanneer Louisa voor de pasverlamde William begint te zorgen, krijgen de twee een supersterke en speciale band. Louisa wil niet dat hij het leven opgeeft en laat dit dan ook duidelijk blijken. Jup, haal die tissues maar tevoorschijn.

7. Collateral beauty
Howard (Will Smith) verliest zijn dochter op jonge leeftijd. Hij komt in een soort depressie terecht en begint brieven te schrijven naar liefde, tijd en de dood. Wanneer zijn brieven beantwoord worden, en hij oog in oog staat met liefde, tijd en de dood, schrikt hij zich een hoedje. Een echte aanrader!

8. Titanic
Deze klassieker mag dan wel 3 uur en 15 minuten duren, hij is je tijd zeker waard. In dit liefdesverhaal tussen Rose en Jack lopen de tranen vast meerdere keren over jouw wangen. Heb jij hem al gezien?

9. The pursuit of happyness
Will Smith speelt samen met zijn zoontje Jaden de hoofdrol in deze film. Hij verdient amper iets met zijn baan en tot overmaat van ramp verlaat zijn vrouw hem ook nog. Wanneer ze op straat komen te staan wordt het leven pas echt moeilijk. Hoe loopt het af?

10. The fault in our stars
Hazel heeft kanker en ontmoet Gus bij een praatgroep. Gus is herstellende, maar Hazel is ongeneeslijk ziek. Ze beleven samen de leukste dingen, maar op een gegeven moment gaat het steeds slechter met Hazel…

Lees ook: 13x gekke weetjes

11. Marley and me
Ben jij een dierenliefhebber? Dan is deze film zeker iets voor jou! John en Jenny adopteren op een dag een labrador om te testen of zij goede ouders kunnen zijn. Marley is alleen niet de makkelijkste hond. Een grappige film met af en toe zielige momentjes.
 

12. My sister’s keeper
In deze film wordt Anna geboren als donor voor haar zus. Haar zus Kate heeft namelijk leukemie en haar ouders hebben nog een kind op de wereld gebracht om haar te kunnen genezen. Na tig operaties klaagt Anna haar ouders aan. Ze wil niet meer dienen als donor voor haar zus, maar waarom eigenlijk niet?

13. Hachi: A dog’s tale
Iedere hondenliefhebber moet deze film gezien hebben! De hond Hachi wordt gevonden op het station door Parker. Vanaf die dag doen ze alles met elkaar. Wanneer Parker naar zijn werk gaat, loopt Hachi mee en hij haalt hem ook weer op bij het station als hij klaar is. Maar dan komt Parker niet meer terug… Deze lieve film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Cute!

14. Achtste groepers huilen niet
Zij misschien niet, maar jij sowieso wel. Akkie zit in groep 8 wanneer zij erachter komt dat ze kanker heeft. Ze is helemaal wild van voetbal en zelfs vanuit het ziekenhuisbed bemoeit ze zich nog met het voetbaltoernooi. Staat je box met tissues al klaar? Want die heb je zeker nodig als je deze film in je uppie gaat kijken!

Lees ook: 10x lekkerste recepten