‘Wat vind jij nou van Ezria? En van Spoby? En wist jij van tevoren wie Red Coat was?’ Yep, Pretty Little Liars geeft ons girls een heleboel gespreksstof. Jammer genoeg kijkt niet iedereen PLL en vinden sommige mensen deze superleuke serie zelfs stom. Jammer dan, haters gonna hate. GIRLZ zet twintig dingen op een rijtje die alleen PLL-fans begrijpen.

Pas op: dit artikel kan spoilers bevatten!

 

1. Ezria
Oké, eigenlijk voel je je best wel ongemakkelijk als je naar Ezra en Aria kijkt. Hij was haar leraar, dat is verschrikkelijk. En om het erger te maken, stalkte én datete hij Alison. Ieuw. Maar goed, mensen veranderen. En Ezra is wel heel lief. En hij is ook heel romantisch. En sowieso ontzettend knap. En… Wat wilde je ook alweer zeggen? 

 

 

2. WAT?!
Stop! Hoe kan dit? Hoe bedoel je ‘Toby is A’?! Dit mag niet! Gewoon niet! O, wacht, hij doet alleen maar alsof om Spencer te helpen. Was het nou echt nodig om je een mini-hartverzakking te bezorgen?

 

 

3. O, nee
Nee. NEE! Dit mag écht niet. Ezra is niet A. Duidelijk? Ezra. Is. Niet. A. O, hij is echt niet A. Maar hij heeft wel Aria voorgelogen voor dat stomme boek van hem. 

 

 

4. Schrijver
Waarom vond Ezra het sowieso nodig om dat boek te schrijven? Vond hij zijn carrière nou echt belangrijker dan zijn relatie met Aria? 

 

 

5. A
Maar… Maar… Wie is nou écht A? Je kunt al die fakers niet meer aan. Nog één en je stopt met kijken. Nou ja, misschien dan.

 

 

6. Freak the freak out
Is dat een hint? Dat is sowieso een hint. Je kunt er niks aan doen, maar elke keer als PLL-producer Marlene King iets op Twitter of Instagram zet, flip je. 

7. Ravenswood
Je kunt er niet over uit dat diezelfde Marlene Ravenswood heeft gemaakt. Hallo, Caleb hoort bij Hanna, Rosewood en bij Pretty Little Liars. Verrader.

 

 

8. Shana
Waarom zat Shana eigenlijk in de serie? Ze was zo… zinloos. Slechtste PLL-verhaallijn, like, ever. 

 

 

9. Fashion icons
Waarom zien de PLL-girls er altijd zo geweldig uit? Is het de bedoeling dat jij je er een slons door voelt? Daarbij: vinden die meiden het echt nodig om altijd op tien centimeter hoge hakken naar school te gaan? Dat is absurd. En jaloersmakend. 

 

 

10. Ouders
Wat doen de ouders van de meiden eigenlijk? Als jouw BFF vermoord zou worden en je gestalkt zou zijn door een creep, zouden je ouders je gelijk meenemen naar de andere kant van de wereld. Maar nee hoor, Miss Marin, Ella en de andere moeders gaan lekker door met hun leven.

 

 

Doe de quiz: Welke Pretty Little Liar ben jij? 

11. Got a secret…
Waarom zijn er eigenlijk zo veel geheimen? En sommige zijn niet eens goed. 

 

 

12. Ali
Ali is een bitch, punt uit. Als iedereen even had nagedacht toen ze vriendinnen werden met Ali, hadden ze haar gedumpt en was Alison niet zo’n gemene queen bee geworden. 

 

 

13. Wonderphone
Hoe kan A toch altijd iedereen tegelijkertijd op zo’n mysterieuze manier berichtjes sturen? Wat voor telefoon heeft A, hoe duur is-ie en waar kun je ‘m kopen?

 

 

14. Gek
Mona heeft zo haar momenten, maar meestal is ze hartstikke gestoord. Ze heeft mensen gestalkt, achtervolgd en vermoord; waarom werd ze ooit uit Radley gelaten?!

 

 

15. Goodbye
Gestoord of niet, stiekem ga je Mona toch wel heel erg missen. 

 

 

16. Jason
What’s up with Jason? Het ene moment is hij er, het andere is hij verdwenen. Jij bent het helemaal kwijt. Gelukkig is zijn uiterlijk een flinke goedmaker. #hottie

 

 

17. Lucas on the loose
En dan Lucas: waarom blijft híj steeds verdwijnen? Verdacht much!

 

 

18. Rosewood winkelcentrum
Rosewood heeft ongeveer vijf winkels en één daarvan is de grootste, meest exclusieve verkleedwinkel op deze planeet. Weird. En hoe betalen de inwoners van Rosewood die superuitgebreide en ongelofelijk dure kostuums eigenlijk? Zijn de lonen in Rosewood zo hoog? Misschien moet jij er dan ook maar gaan werken…

 

 

19. Masker mania
Als je dit masker nog één keer in de serie ziet, val je flauw. Je ziet dat ding al vaak genoeg in je nachtmerries.

 

 

20. Vertrouwensproblemen
Sinds je PLL kijkt vertrouw jij dus niemand meer, zelfs je beste vriendinnen niet. Je weet maar nooit…

 

 

Lees ook: 10 redenen waarom het oké is om verslaafd te zijn aan series