We love Riverdale! Het eerste seizoen was superspannend en we kunnen niet wachten tot 12 oktober, want dan staat het tweede seizoen op Netflix. Nog even wachten dus… Gelukkig kan je je tot die tijd vermaken met deze toffe weetjes over Riverdale!

20x toffe weetjes

#1. Riverdale zou eigenlijk een film worden, maar de makers vonden de personages zo leuk dat ze er een serie van maakten. Wij zijn superblij dat we nu langer kunnen genieten van deze serie!

#2. Cole Sprouse (Jughead) was eerst gevraagd voor de rol van Archie.

#3. Cole was net klaar met het bingewatchen van The Twilight Zone toen hij auditie deed.

#4. Madelaine Petsch (Cheryl) werd gevraagd om auditie te doen voor de rol van Betty, maar de castingdirectors wisten eigenlijk al dat ze haar als Cheryl wilden.

#5. Dit is Camila Mendes’ eerste baan (Veronica). Zij studeerde afgelopen zomer af aan de NYU’s Tisch School of the Arts.

Lees ook: 8 weetjes over Cole Sprouse uit Riverdale

#6. Camila gebruikt Blair Waldorf uit Gossip Girl als inspiratie voor Veronica, afgewisseld met Summer Roberts van The OC voor meer humoristische momenten.

#7. Archie heeft zelf bruin haar. Voor de serie moet hij iedere twee weken zijn haar bleken en verven.

#8. Mädchen Amick (de moeder van Betty) heeft eerder gespeeld in Gossip Girl, Gilmore Girls, Dawson’s Creek en Twin Peaks.

#9. Twin Peaks is gebruikt als inspiratie voor Riverdale. Beide series gaan over de dood van een middelbare scholier en hoe de leeftijdsgenoten daarmee omgaan.

#10. In het eerste seizoen zijn de personages eerstejaars scholieren van vijftien en zestien jaar. In het tweede seizoen zullen de personages tweedejaars zijn.

Check hier welke Riverdale-girl jij bent!

#11. Cole wilde dat zijn personage Jughead aseksueel zou zijn, maar hij is akkoord gegaan met de liefde tussen Jughead en Betty.

#12. KJ Apa (Archie), Lili Reinhart (Betty), Camila Mendes (Veronica) en Madelaine Petsch (Cheryl) waren vroeger allemaal fan van The Suite Life of Zack and Cody.

#13. Camila en Cole gingen tegelijkertijd naar NYU.

#14. KJ Apa wil dat Betty en Archie samen eindigen. Camila denkt dat Veronica beter is voor Archie.

#15. Lili Reinhart (Betty) en Madelaine Petsch (Cheryl) wonen samen in het echt. Superleuk!

Lees ook: 8 weetjes over KJ Apa uit Riverdale

#16. Er zijn speculaties dat Cole Sprouse en Lili Reinhart daten in het echt. #goals <3

#17. Cole Sprouse houdt heel erg van strips en hij gaat misschien een aantal comic spinoffs schrijven over de serie.

#18. Er komt een Riverdale album aan met liedjes van Archie en Josie and the Pussycats! Je kan al een paar liedjes luisteren via Spotify.

#19. De cast had zelf ook ideeën over wie Jason had vermoord. Cole Sprouse wilde dat het Jughead zou zijn, Madelaine dacht dat het Cheryl was en ook KJ Apa verdacht Jughead.

#20. Het einde van seizoen 1 was niet het einde dat de regisseur eerst in gedachten had.

Check hier welke Riverdale-boy het best bij jou past!

Lees ook:

Bron: BuzzFeed / Beeld: Netflix