Ten eerste: GIRLZ is een supercool blad. Ga zo door! Maar ik heb drie vragen die ik wil weten. Ik weet niet aan wie ik het anders moet vragen! Hier komen ze:

  1. Is het normaal dat je ene borst groter is dan je andere?
  2. Ik heb per ongeluk mijn armen geschoren en nu zie je allemaal lelijke zwarte haren. Worden die ooit nog eens blond?
  3. Ik heb geen puistjes gehad en ik ben al veertien, is dat normaal?

  1. Niemand heeft twee identieke borsten. Er is er altijd wel een groter, kleiner, dikker of schever dan de ander. Dat geldt trouwens ook voor je armen, benen, ogen, oren. Die hebben ook niet dezelfde afmetingen.
  2. Doordat je je haren hebt afgeschoren, komen er nu stompe stoppeltjes tevoorschijn die nog nooit zonlicht hebben gezien. Die zijn niet alleen donkerder van kleur, ze lijken ook dikker dan de haartjes die je had. Na verloop van tijd zullen ze dunner worden doordat je kleding eroverheen schuurt, en zullen ze ook lichter worden door de zon, douchen en alles wat je nog meer op een dag doet. Het is een kwestie van geduld.
  3. Wees blij dat jij geen puistjes hebt, al kunnen die ook op 14-jarige leeftijd nog wel komen. Maar sommige meisjes hebben nu eenmaal het geluk dat ze hun puberteit zonder puistjes doorkomen. Het lijkt erop dat jij een van die geluksvogels bent.

Lees ook: 8 dingen die je herkent als je perfectionistisch bent

Heb jij ook een dringende vraag? Vul het formulier in!

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Check ook jouw zomerhoroscoop van 2017!