skeeleren voordelen

4x de meest gemaakte fouten als je begint met skeeleren

Wil jij beginnen met skeeleren? Lees deze vier meest gemaakte fouten als je begint met skeeleren dan even door, zodat je zeker weet dat jij niet dezelfde fouten maakt. Thank us later!

Beschermers – skeeleren

Denk je dat jij geen beschermers nodig hebt tijdens het skeeleren of vind je dat niet cool staan? Think again! Een ongeluk is zo gebeurd en je bent better safe than sorry, right? Zorg in ieder geval voor polsbeschermers, want er bestaat een grote kans dat jij je met je handen probeert op te vangen als je valt.

Juiste maat

Er wordt altijd gezegd dat je skeelers beter een maatje groter dan je schoenmaat kunt kopen, maar dit klopt niet! Dit kan ervoor zorgen dat je voeten te veel ruimte hebben, waardoor wrijving en blaren kunnen ontstaan. Als je skeelers een beetje strak zitten, is dat echt niet zo erg, zolang het maar niet té strak is. 

Remmen – skeeleren

Heel veel mensen weten niet goed hoe je nu eigenlijk écht moet remmen met skeelers, maar dit is juist handig om te weten als je begint met skeeleren. Achter op je skeeler zit een remblokje en die gebruik je als volgt: zak een beetje door je knieën en breng dan langzaam de voorkant van je skeeler omhoog. Hierdoor raakt het remblokje de grond et voilà, je staat stil!

Vallen

Als je begint met skeeleren, is het echt niet zo gek als dat niet meteen vlekkeloos verloopt. Probeer jezelf niet met je handen op te vangen als je valt, want hierdoor loop je de kans om een blessure op te lopen en dit wil je niet. Je kunt je beter op je bescherming laten vallen, want die draag je niet voor niks, right? 

Heb jij nog een handige tip?  

Lees ook:

Beeld: Getty Images | Bron: Vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen