zomerse boeken

4x zomerse boeken om te lezen in de zon

Grote kans dat je dit jaar niet op vakantie gaat en dus geen boekje kunt lezen aan het strand in Spanje. Gelukkig hebben we ook in Nederland vaak mooi weer en kun je dus prima een boek in de tuin lezen. Maar welke?! Wij zetten onze fave, zomerse boeken voor jou op een rijtje.

#1. Supernerd of Topmodel – Tessa Schram

Vita staat bekend als de supernerd van haar school en wordt daardoor regelmatig gepest. Zonder dat Vita het weet heeft haar bestie haar opgegeven voor het tv-programma Top Model en wanneer blijkt dat ze mee mag doen, staat haar leven plotseling op zijn kop. Ze straalt als model en sleept een hoop opdrachten binnen, maar wat is nou echt belangrijk voor Vita? Haar oude vertrouwde leven zonder glitter en glamour of een leven in de spotlights? En natuurlijk speelt ook de liefde een rol in het boek: kiest Vita voor Julian, de knapste jongen van de school, of is het slimmer om de wat stillere productieleider Owen beter te leren kennen?

Je kunt het boek kopen voor €17,50.

#2. Liefde is voor losers – Wibke Brueggemann

De 15-jarige Phoebe vindt dat liefde maar voor losers is. Zij gaat daar echt niet aan beginnen hoor! Tenminste, dat denkt ze, totdat ze Emma ontmoet… De girl gooit al Phoebes plannen in de war en schrijft in haar dagboek op wat haar overkomt en hoe haar kijk op het leven is. Een funny boek met een beetje (veel) liefde.

Het boek komt volgende week uit, maar is nu al te reserveren voor €17,99.

zomerse boeken

#3. Selfie – Caja Cazemier

Mirte baalt van haar ouders, want ze behandelen haar als een klein kind. Wanneer ze via social media een oudere jongen ontmoet die haar ‘een mooie vrouw’ noemt, voelt ze zich eindelijk begrepen en serieus genomen. Ze appt elke dag met Twan, maar dan wil hij videobellen en meer zien van haar. Bloot. En hij wil haar in het echt ontmoeten. Gaat Mirte erop in? (we hope not!)

Je koopt Selfie voor €14,99.

#4. Kapot – Carry Slee

Julie en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn totally in love. Klinkt als een heerlijk leventje, toch? Totdat er iets gebeurt waardoor de twee lijnrecht tegenover elkaar komen te staan…

Je koopt Kapot voor €19,99.

Lees ook:

Beeld: Getty Images / Veronica Dimova

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees jij veel boeken?

Gerelateerde artikelen