Is het eindelijk weekend, regent het buiten… What to do? Plof op de bank met een zak chips en een groot glas cola en laat die filmmarathon maar beginnen! We hebben 5 geweldige meidenfilms uitgezocht, die je na drie keer kijken zeker voor een vierde keer wilt zien!

A Cinderella Story
De titel verklapt eigenlijk al waar het verhaal over gaat. In deze film woont Sam (Hilary Duff) samen met haar stiefmoeder en stiefzusters nadat haar vader overlijdt. Ze droomt van een studie aan Princeton, de plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje (Chad Michael Murray), met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele school blijkt te zijn. Kunnen sprookjes werkelijkheid worden?
Een heerlijk film om bij weg te dromen! Zou jouw prins op het witte paard ook al ergens rondlopen?

Aquamarine
En we blijven nog even bij de moderne sprookjes. Claire en Hailey zijn altijd buren en de beste vriendinnen geweest. Elke zomer waren ze samen te vinden in de Capri Beach Club, maar dat gaat nu allemaal veranderen. Na een grote storm spoelt een mooie en pittige zeemeermin aan op het strand én in het leven van de twee tienermeiden. Wanneer Aquamarine voor een knappe plaatselijke strandwacht valt, vraagt ze de meisjes haar te helpen om zijn hart te veroveren.

The Princess Diaries
Deze film is een oudje, maar je blijft in de lach schieten om het gestuntel van Mia in haar poging om een goede prinses te worden. Dit 16-jarig meisje wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder. Op een dag komt ze erachter dat ze de prinses is van een klein Europees landje. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze een spoedcursus in hoe ze zich als prinses moet gedragen van haar grootmoeder. Zou het haar lukken?

White chicks
Hield jij vroeger ook zo van verkleedpartijtjes? In deze film leven twee twee FBI-agenten zich helemaal uit. Ze verknallen een grote drugsvangst, maar hebben een idee om hun baas alsnog te imponeren. Hiervoor besluiten ze de bescherming van de Wilson-zusjes op zich te nemen (erfgenames van een groot hotel-imperium) aangezien ze een tip hebben dat zij ontvoerd zullen worden. Ze besluiten zich te vermommen als de zusjes Wilson en verstoppen de echte zussen op een veilige plek. Dat levert veel genante maar vooral komische beelden op!

Confessions of a Shopaholic
Lekker een middagje de stad in om te shoppen, daar zeg je vast geen nee tegen! Alleen laat Rebecca Bloomwood het niet bij één keer in de week. Ze woont samen met haar beste vriendin in een flatje. Ze heeft een saaie baan en vindt dat ze niet genoeg betaald krijgt. Dat is niet handig, want Rebecca heeft een koopverslaving. Naast deze verslaving die haar veel geld kost, moet ze ook nog eens tal van achterstallige rekeningen betalen. Ze weet niet meer hoe ze er mee aan moet, tot ze een betere baan krijgt als financieel journalist in New York. Maar dat loopt allemaal even iets anders als ze had verwacht…

 

Veel kijkplezier!