Kun jij je een leven voorstellen zonder je favoriete films? Nooit meer zwijmelen bij de eerste zoen van Bella en Edward in Twilight, nooit meer in tranen uitbarsten bij de Titanic en nooit meer nagelbijtend toekijken hoe Theo Tris aanvalt in Divergent. Aaah, rampzalig! Gelukkig zijn deze films gewoon gemaakt en uitgebracht, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. GIRLZ geeft je vijf films die bijna niet gemaakt waren.

The Notebook
Blijkbaar had Nicholas Sparks, de schrijver van het boek waarop de film gebaseerd is, The Notebook bijna niet geschreven! Hij had het schrijven van een boek namelijk opgegeven, omdat het hem telkens niet lukte. Maar toen zijn vrouw elke avond om acht uur naar bed ging, omdat  hun jongste zoon superslecht sliep, verveelde hij zich enorm. Hij besloot nog één poging te wagen en na een halfjaar elke avond schrijven, was daar The Notebook. Dankjewel huilerig zoontje!

Toy Story
Dol op Disney? Dan schrik je vast als je hoort dat Toy Story bijna niet gemaakt was. Deze film was één van de eerste volledige computeranimatiefilms van Pixar, waardoor Disney een beetje ongerust was. Toen de testbeelden teleurstellend bleken, stopte de productie van de film helemaal, zodat het script herschreven kon worden. Ze kregen daar maar drie maanden voor, maar gelukkig was dat genoeg. Als het tweede script niet zo goed was geweest, had Toy Story helemaal niet bestaan!

The Fault In Our Stars
The Fault In Our Stars is één van de beste films van 2014. Maar wist je dat John Green, de schrijver van het boek, helemaal niet wilde dat zijn boek verfilmd werd? Hij was bang dat de film The Fault zou verpesten en het verhaal niet goed zou overbrengen. Gelukkig bedacht hij zich toen hij hoorde hoe de film zou worden. Jeej!

Mary Poppins
Je kent Mary Poppins vast wel, of het nou is van de boeken (de originele versie), de Disneyfilm of de musical. Maar de film Mary Poppins die in 1964 door Disney werd uitgebracht, had bijna niet bestaan! Al in 1938 probeerde Disney de filmrechten van Mary Poppins te kopen, maar Pamela Lyndon Travers, de schrijfster van de boeken, wilde ze niet verkopen. Ze dacht namelijk dat de film nooit zo goed kon worden als het boek. Daarbij had Disney ook nog eens de reputatie als maker van tekenfilms, wat niet echt meewerkte. Na 23 jaar proberen, stemde Travers in 1961 eindelijk toe, maar wel met de voorwaarde dat ze het script mocht controleren.

Avatar
Avatar is geregisseerd door James Cameron, die ook de film Titanic regisseerde. Je zou denken dat hij alleen daarom al groen licht zou krijgen, maar niets is minder waar. Hij heeft allerlei producers moeten overtuigen van het feit dat Avatar de moeite waard was en moest daarna ook nog veertig seconden materiaal laten zien. Die producers zijn achteraf vast blij dat ze toestemming gaven, want Avatar ging Titanic, die toen nog de titel ‘succesvolste film aller tijden’ droeg, voorbij! En na vijf jaar heeft nog steeds geen enkele film Avatar van nummer één kunnen trappen.