Het is bijna Halloween, dus de perfecte timing om eens een paar goede spannende films te kijken. Enne als je je crush uitnodigt, heb je een reden om bij spannende momenten tegen hem aan te kruipen .

#1 Sneekweek
Zes studenten, 3 jongens en drie meisjes, gaan naar de Sneekweek om te gaan zeilen en flink te feesten. Ze komen aan in een gigantische villa, maar dan komt een geheim uit het verleden naar boven… Een paar jaar geleden is er iets misgegaan tijdens het kiezen van een nieuwe huisgenoot in hun studentenhuis. De spanning lopen snel op en er gebeuren bizarre dingen in het huis. Wat een vakantie van het jaar had moeten zijn, wordt een nachtmerrie. Deze film is alleen geschikt voor girls die echt tegen griezelige en enge films kunnen.

#2 5th Wave
De 16-jarige Cassie is op de vlucht omdat de aarde vier keer aangevallen is door aliens. Iedereen is bang en niemand vertrouwt elkaar meer. Cassie zoekt tijdens haar vlucht naar haar broertje. Ze bereidt zich voor op een dodelijke nieuwe aanval van de aliens. Tijdens haar gevaarlijke avontuur leert ze een jongen kennen die nog eens haar laatste redding zou kunnen zijn. 

Lees ook: De leukste films van dit najaar

#3 Nerve
Nerve gaat over scholier Vee. Zij heeft niet zo’n spannend leven, maar op een dag besluit ze mee te doen aan het spelletje Nerve. Dit is een online spel zoals ‘truth or dare’. In dit spel wordt ze uitgedaagd om in het echte leven opdrachten uit te voeren. De opdrachten worden steeds extremer en uitdagender. Nerve draait sinds 22 september in de Nederlandse bioscopen.

#4. Schemer
Schemer gaat over zes middelbare schoolvrienden die samen de zomervakantie doorbrengen. Ze hebben hun eigen problemen en onzekerheden, maar allemaal hebben ze een hekel aan één meisje . De groep ontspoort en komt op het idee om dat meisje te vermoorden. Deze film is alleen geschikt voor girls die enge films aankunnen, dus niet geschikt voor watjes!

#5. Scary Movie
Een grappige en griezelige film, klinkt als superleuke combi toch? Misschien heb je al eens één film van Scary Movie gezien. Scary Movie heeft namelijk vijf delen. Elk deel heeft een ander verhaal spannend verhaal waar elke keer anderen een hoofdrol spelen. In 2013 is Scary Movie 5 uitgekomen. Hier draait het om een gezin dat een griezelige demon in huis heeft. 

Test: In welke film had jij de hoofdrol moeten hebben?