We zitten thuis en dat is het perfecte moment om (samen met je huisdier) een superleuke dierenfilm te kijken. Toch?! Hieronder vind je 5 films die je sowieso gezien moet hebben.

Minoes

Minoes was ooit een poes, maar is doordat ze aan een soort gif gelikt heeft, veranderd in een mens. Op een dag komt ze in contact met Tibbe. Hij is journalist, maar geen goede want hij krijgt van de redactie nog één kans. Gelukkig is daar Minoes om hem uit de brand te helpen, zij heeft wel wat leuke kattennieuwtjes voor hem.

Bee movie

Deze heeft zo ongeveer alleen maar dieren in de hoofdrol. Oké, ook een paar mensen, maar het draait vooral om Barry de bij. Hij mag namelijk een nieuwe job uitkiezen in de bijenkorf, maar het liefst wil hij een job buiten de bijenkorf. Hij sluit zich aan bij de groep bijen die nectar verzamelt en belandt zo in het huis van bloemiste Vanessa. Wat er nog meer gebeurt? Dat moet je zelf maar uitzoeken door de film te kijken!

Garfield

Garfield is een dikke oranje kater die het liefst de hele dag niets anders doet dan eten en slapen. Zijn baasje Jon gaat op een dag met hem naar de dierenarts Liz waar zijn oog valt op het hondje Odie. Jon is verliefd op Liz en neemt Odie mee om een goede indruk op haar te maken. Garfield is daar alleen he-le-maal niet blij mee. Ohoh!

Hachi

De kans dat je bij deze film gaat huilen, is erg groot dus vergeet je zakdoekjes niet! Hachi gaat over een docent die een achtergelaten hond tegenkomt en hem in zijn huis neemt. Iedere dag haalt Hachi zijn baasje op, totdat de man niet meer terugkomt… Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, so cute!

Charlotte’s web

Charlotte’s web gaat over een klein biggetje Wilbur die bang is dat hij op de eettafel zal belanden. Gelukkig is daar spin Charlotte die hem helpt zijn leven veilig te stellen. Samen bedenken ze een plan waarbij iedereen te weten komt dat Wilbur niet zomaar een biggetje is.

Lees ook: 

Beeld: 123RF