Heb jij al je boeken uit je boekenkast al uitgelezen, alle spelletjes al tig keer gespeeld en je kamer al drie keer opnieuw ingericht? We feel you, girl! Met deze hobby- en doeboeken kun jij er weer een tijdje tegenaan. Have fun!

Brushlettering voor iedereen

Wil jij (eindelijk) gaan oefenen met brushlettering? Dan is die oefenschrift een echte musthave. Carla Kamphuis heeft hier superhandige stencils in gemaakt die jij gewoon met je brushpen over kunt trekken. Ideaal toch?! Met een beetje oefenen kun jij aan het einde van deze coronacrisis supermooie brushletters maken.

Het oefenboek kost maar €7,50!

Stippen.

Ben je in een creatieve bui tijdens deze quarantaine? Ga dan aan de slag met Stippen. In dit boek vind je allerlei technieken en toffe patronen om saai, wit servies op te leuken. En zoals de cover al zegt ‘Pas op! Stippen is verslavend!’ Ben je klaar met een bordje, vaas of kopje? Geef hem dan eens cadeau aan je oma, buurvrouw of bestie. Wedden dat ze er blij mee zijn?

Het boek Stippen. kost €19,99.

Wreck this journal

Dit is misschien wel hét doeboek onder de doeboeken. In Wreck This Journal is het de bedoeling dat je het boek ‘kapot maakt’. Dit doe je door verschillende opdrachten (224 pagina’s!) zoals: neem dit boek mee onder de douche, maak er gaten in, plak deze bladzijdes aan elkaar. Een leuke bezigheid tijdens deze boring quarantainetijd! Vind jij het leuker om te bewegen? Probeer dan eens deze funny TikTok dansjes!

Wreck This Journal van Keri Smith koop je voor €13,99.

doeboeken

The Imaginary world of…

Keri Smith is de queen als het gaat om doeboeken. Ze schreef namelijk niet alleen Wreck This Journal maar bracht ook dit toffe boek uit (en nog een hele hoop andere). In The Imaginary World of… maak je jouw eigen wereld. Je tekent, knipt en plakt allerlei opdrachten zoals: ontwerp je eigen geld, maak portretten van belangrijke inwoners en beschrijf je straat. Laat je creativiteit in de vrije loop.

The Imaginary world of… koop je voor €18,95.

999 vragen aan jezelf

Ben jij ook de hele dag aan het kletsen met me, myself and I? Dan is dit boek echt iets voor jou. Je geeft hier namelijk antwoord op 999 vragen die helemaal over jou gaan, hihi. Misschien leer je jezelf nog wel een beetje beter kennen door dit boek. Heb je hem uit? Dan is er ook een tweede deel!

999 vragen aan jezelf kost €12,95.

doeboeken

Lees ook:

Beeld: AKO, The Readshop, 123RF