Everybody loves The Hunger Games. Maar is het je wel eens opgevallen dat de film nogal veel foute levenslessen bevat? GIRLZ zet de zeven foutste boodschappen uit The Hunger Games voor je op een rijtje. Enjoy!

 

 

 

 

 

1. Je moet jezelf veranderen zodat mensen je leuk vinden
Katniss is een powergirl, waardoor heel veel mensen zich door haar geïntimideerd voelen. ‘Nou en, ze staat tenminste voor iets!’, zeg je misschien. Inderdaad. Daarom is het ook zo jammer dat ze zichzelf helemaal verandert voor President Snow en de mensen uit het Capitool. Haar jaagjas verruilt ze voor jurken en haar au naturel-look voor een dikke laag make-up. Natuurlijk is het oorlog en moet ze er zeker van zijn dat iedereen van haar houdt om haar familie en vrienden te redden, maar het is niet echt een positieve boodschap.

 

 

2. Als je woest bent, is het prima om je agressief te gedragen
Katniss heeft serieuze anger issues. Sinds wanneer is het oké om mensen aan te vallen, omdat ze iets zeggen wat je niet kunt waarderen? Natuurlijk heeft Katniss het supermoeilijk en zouden veel mensen op dezelfde manier reageren, maar toch. Geweld is nooit het antwoord. Tenzij je in de arena staat en mensen moet vermoorden om zelf in leven te blijven – dan wel.

 

 

3. De kansen zijn altijd in je voordeel 
Alleen maar omdat er een ienieminie kans is dat er iets kan gebeuren, betekent niet dat het jou niet overkomt. Wees altijd voorbereid op het onverwachte, want je weet maar nooit.

 

 

4. Het is oké om iemand aan het lijntje te houden
Natuurlijk houdt Katniss van Peeta, maar kom op, ze houdt hem wel heel erg aan het lijntje. Hij doet alles voor haar en zij papt lekker met Gale aan als ze de arena uit is. Lekker is dat! Ook al houdt ze van beide boys, het is niet oké. 

 

 

5. Faken is oké
Als je je rot voelt, is het echt niet altijd nodig om een enorme smile op je gezicht te plakken. Juist door toe te geven dat je niet happy bent en door erover te praten met je BFF, voel je je beter. Don’t put on a show!

 

 

6. Het is logisch om superkwaad te worden als iemand zegt dat hij een crush op je heeft
Waarom zou je boos worden op iemand die verliefd op je is? Dat is hetzelfde als kwaad worden omdat iemand zegt dat je geweldig bent of supermooi. Als je een liefdesverklaring krijgt van iemand voor wie jij niets voelt, zeg dat gewoon dat je je gevleid voelt, maar niet dezelfde gevoelens hebt. There’s no need to get angry.

 

 

7. Je moet suikerklontjes weigeren
Eh, nee? Waarom zou je? Suiker is lekker! En helemaal als het van Sam Claflin komt…