In de meeste films stikt het van mannelijke helden en meisjes die gered moeten worden. Erg leuk, maar meiden zijn toch veel sterker dan dat? Deze heldinnen bewijzen dat wij girls gerust kunnen vechten voor ons eigen leven en dat de meeste boys eigenlijk niet zonder ons kunnen. Check snel het lijstje voor deze heldhaftige girls!

 

 

Hermione Granger in Harry Potter
We kennen natuurlijk allemaal Hermione Granger. Beste maatje van Harry Potter en Ron Weasley en ze doet absoluut niet onder voor de boys. Harry en Ron zouden nog geen dag kunnen zonder de slimme Hermione. Deze girl laat zien het bij meisjes niet alleen om looks draait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katniss Everdeen in The Hunger Games
Deze girl is een voorbeeld voor iedereen. Ze is enorm behulpzaam, denkt niet aan zichzelf en vecht voor iedereen die haar lief is. Katniss laat zien hoe sterk girls kunnen zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hit-Girl in Kick Ass
Hit-Girl is één van de helden in de film Kick Ass. En ze kan er wat van! Met haar supercoole paarse pruik leert ze allerlei schurken de les.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julie in Warm Bodies
Alleen echte stoere girls kunnen vechten tegen gevaarlijke zombies. Deze chick laat zien dat ze net zo bad-ass is als boys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lena in Beautiful Creatures
Deze heldin wordt niet door iedereen begrepen. Ze is een sterke feministe die staat voor een heel moeilijke keuze, maar Lena is absoluut niet van plan om haar principes opzij te zetten. Ze vecht voor wat goed voelt in haar hart. You go girl!


 

Tris in Divergent
Hoewel de film pas in 2014 uitkomt, weten we door de boeken dat de 16-jarige Tris een echt voorbeeld is. Ze weet precies wat ze wil en zal nooit haar zwaktes laten zien. Hoewel Tris net zoals de meeste meiden best onzeker is, laat ze zich hierdoor niet beïnvloeden. In de boeken laat ze zien hoe slim, direct, sarcastisch en grappig ze is. Daar kunnen we zeker wat van leren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mulan in Mulan
Ook in animatiefilms komen echte heldinnen voor! Mulan is daar één van. Hoewel de meeste Disney-prinsessen druk zijn met het vinden van een toekomstige man, is Mulan een uitzondering. In haar gevecht om China te redden, laat ze zien hoe moedig en slim ze is. Natuurlijk ontmoet ze haar droomman onderweg, maar dit is absoluut niet waar Mulan voor leeft!

 

 

 

 

 

 

 

 

Merida in Brave
Merida is een gepassioneerde girl die wat wil maken van haar leven. Met haar pijl en boog zorgt ze ervoor dat een vreselijke vloek in het koninkrijk wordt beëindigd. Ze vecht voor haar eigen leven en voor het leven van haar ouders. Een echte heldin toch?