Een bak popcorn en een heerlijke romantische film; de perfecte combinatie toch? Lekker wegzwijmelen bij de zoveelste liefdesverklaring. We love it! Omdat wij niet genoeg kunnen krijgen van romantische films, hebben wij een paar tranentrekkers en kippenvelmomentjes voor jou op een rij gezet. Was ons leven maar een film…

Love Actually
In deze romcom spelen enorm veel verhaallijnen door elkaar. Een van die verhaallijnen gaat over Mark. Zijn beste vriend Peter is getrouwd met de mooie Juliet, maar stiekem heeft Mark een enorme crush op haar. Tijdens deze erg cute scène laat hij dat aan haar weten op een wel heel originele manier.

 

Notting Hill
Na een korte romance lijkt het toch niet te werken tussen William Thacker en de beroemde filmster Anna Scott. De grote verschillen lijken ze in de weg te staan maar toch kunnen ze elkaar niet vergeten. Anna beseft dat ze smoorverliefd is op William en vraagt in deze scène aan haar grote liefde of hij van haar houdt. Hier hebben we wel een traantje bij weggepinkt.

 

The Notebook
Noah en Allie worden als tiener verliefd op elkaar tijdens de zomervakantie. Helaas worden ze uit elkaar gehaald doordat Allie weggaat met haar ouders. Ze groeien uit elkaar maar zodra de twee elkaar na 7 jaar weer ontmoeten, spat de liefde van het scherm. Wie kent ‘m niet, the famous kiss in the rain?

 

Titanic
Wie doet deze scène nu niet na op een boot? De ‘I’m flying' – scène is één van de meest populaire filmscènes ooit. Tijdens hun reis op de Titanic worden Jack en Rose stapelgek op elkaar. Hier zie je de megaromantische eerste kus. Hmm hoe romantisch!

 

Tangled
Ook van animatiefilms krijgen we soms kippenvel. In deze schattige scène neemt Flynn Ryder, Rapunzel mee naar de lichten die ze al jarenlang wil zien. Omringt door prachtige lichtjes hebben de twee een supercute moment.

10 Things I Hate About You
Deze scène is een echte tranentrekker. Kat heeft een grote hekel aan bad boy Patrick, maar eigenlijk is ze ook heel erg verliefd op hem. Met een supermooi gedicht maakt ze hem dat duidelijk.

 

Dear John
Another kiss in the rain. En dit keer tussen hunk John (Channing Tatum of course) en Savannah. Midden op een bouwplaats en in de regen, zoenen de twee elkaar voor het eerst. Dit ziet er wel heel romantisch uit.

 

Harry Potter and the Deathly Hallows part 2
Één van de grootste vragen bij de laatste Harry Potter-film: zouden Ron en Hermione nu eindelijk een stelletje worden? De altijd kibbelende vrienden vonden elkaar overduidelijk superleuk. Tijdens the Battle of Hogwarts beseffen Ron en Hermione dat ze niet zonder elkaar kunnen. Eindelijk maken de twee elkaar door een superromantische zoen duidelijk dat ze gek zijn op elkaar. Finally!