Het is (bijna) herfstvakantie dus extra veel tijd om een boek te lezen! Wij hebben vier boeken voor jou geselecteerd die met het #GIRLZrainbowlove thema te maken hebben! Welk boek lijkt jou het leukst?

#GIRLZrainbowlove boekentips

simon

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, Becky Albertalli, € 17,50

Simon valt op jongens, maar dat weet nog niemand. Als een e-mail van hem aan ene Blue in verkeerde handen valt, wordt hij gechanteerd door een klasgenoot. Alsof dat nog niet lastig genoeg is heeft Simon het druk met de schoolmusical, het bijeenhouden van zijn vriendengroep en begint hij misschien wel gevoelens te krijgen voor Blue.

Komend voorjaar verschijnt de verfilming van dit boek onder de naam Love, Simon met o.a. Jennifer Garner en Katherine Langford (bekend uit 13 reasons why).

voordelen

De voordelen van onbeantwoorde liefde, Becky Albertalli, € 17,50

Molly wordt verliefd op de ene na de andere jongen, maar onderneemt nooit eens actie. Wanneer ze volop aandacht krijgt van de superhotte Will weet ze dat ze haar kans moet grijpen, maar tegelijkertijd brengt ze ook steeds meer tijd door met nerdy collega Reid. Molly haar tweelingzus Cassie steeds minder omdat die alleen nog maar oog heeft voor haar eerste grote liefde.

Aristoteles

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum, Benjamin Alire Sáenz, €18,99

Aristoteles (of Ari) en Dante zijn twee Mexiaans-Amerikaanse jongens, allebei vernoemd naar oude filosofen. Als ze elkaar ontmoeten in het zwembad biedt Dante aan om Ari te leren zwemmen. Hieruit ontstaat een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die beiden op zoek zijn naar hun eigen identiteit, hoe verschillend ze ook zijn.

zon

Ik geef je de zon, Jandy Nelson, hardcover €18,99

Tweeling Noah en Jude zijn altijd onafscheidelijk geweest, maar sinds een tijdje zijn ze uit elkaar gegroeid. Ik geef je de zon vertelt het verhaal van Noah als de tweeling dertien is en het verhaal van Jude drie jaar later. Beiden ontwikkelen nieuwe vriendschappen, worden verliefd en leren zichzelf (en elkaar) beter kennen.

Lees ook:

Beeld 123RF