Met de vakantie voor de deur is het tijd om een toffe zomerplaylist samen te stellen. Om je wat inspiratie te geven, hebben wij de tien gekste summersongs voor je op een rijtje gezet! Lees snel verder en listen!

#1. Wes – Alane (Zomer in Zaandam)
De grootste zomerhit in 1997 was het liedje ‘Wes’ van Alane. Lange tijd had niemand een ideewat de zangers zongen, tot iemand er een Mama Appelsap op bedacht. Kan jij hem nog normaal luisteren?

#2. California Gurls – Katy Perry ft. Snoop Dogg
Een van grootste hits in 2010 was California Gurls van Katy Perry. In de videoclip waant ze zich in een wereld vol snoep en ijsjes en zingt ze over het prachtige Californië.

#3. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen
Twee jaar later heeft Carly Rae Jepsen de zomerhit op haar naam staan met het liedje Call Me Maybe, waarin ze zingt over een knappe klusjesman met wie ze wel zou willen zoenen. Aan het eind geeft ze haar nummer, maar blijkt hij helemaal niet geïnteresseerd te zijn in girls. Oeps…

#4. Los Del Rio – Macarena
Wie kent hem niet? De Macarena song uit 1996! Je zou denken dat het liedje een grote hit was, maar het kwam nooit hoger dan plaats 20 in de Top40. Maar hé, traag succes is ook succes, want als dit nummer gedraaid wordt op een feestje begint iedereen spontaan mee te doen met de bekende danspasjes!

#5. The Ketchup Song – Las Ketchup
Nog zo’n liedje met een dansje is The Ketchup song. Deze song stond wekenlang op nummer 1 in de Top40 van 2002. Wist je dat de song vernoemd is naar de vader van de meidengroep, omdat hij een band had genaamd Tomatito, wat tomaatje in het Spaans betekent? Niet? Wij ook niet.

#6. Barbie Girl – Aqua
Het liedje Barbie Girl is nog vaak te horen bij het foute uur. De song was een gigantische hit in 1997. Maar wist je dat de makers van Barbie hier niet blij mee waren? Ze klaagden de Deense popgroep aan, omdat Barbie in een slecht daglicht gezet zou worden door het liedje.

#7. Dragostea din tei – O-Zone
Kennen jullie het Roemeense liedje waarbij drie boys op een vliegtuig staan te dansen in de lucht? Nou dat stond dus maanden op nummer 1 in de Top40 van 2004. We verstaan er helemaal niets van, maar Google translate vertelt ons dat de boys graag met een meisje mee willen die ogen heeft als een lindeboom. Ehh what?

#8. Crazy Frog – Axel F
Het clipje doet je denken aan een kinderfilm, maar deze song scoorde toch echt hoog in de Top40 van 2005. Ken jij deze crazy song nog?

#9. Party Rock Anthem – LMFAO Lauren Bennett & GoonRock
De Party Rock song uit de Top40 van 2011 gaat over een invasie van shuffelende mensen die de wereld veroveren met hun aanstekelijke dans. De muziek zou zo aanstekelijk zijn dat je spontaan mee gaat dansen. Gaan jouw voeten ook van de vloer bij deze song?

#10. Lala Song – Bob Sinclar ft. Sugerhill Gang
Een supergrote hit in 2009 was de Lala Song! De hit van Bob Sinclar is superbekend geworden, doordat je hem zo makkelijk mee kunt neuriën. Ken jij hem nog? Lalalala…
Lees ook: 5 series met hotte boys