Hou jij ook zo van dansfilms? Bij het zien van Streetdance 3D of Step Up krijgen we spontaan zin om de sterren van de hemel te dansen. Weet jij zeker dat je alle gave dansfilms hebt gezien? Bekijk deze 15 topfilms!

#1. Step Up

Step up 1 blijft de beste, maar de andere drie delen zijn ook de moeite waard. Tijd voor een marathon van al deze dansfilms dus!

#2. Streetdance 3D

De danscrew van Jay behaalt de finale van het Britse kampioenschap. Als Jay stopt, moet Carly het stokje overnemen. Ze raken hun oefenruimte kwijt en worden gedwongen om samen te werken met een balletschool in ruil voor oefenruimte.

#3. You Got Served: Beat the World

Drie dansgroepen nemen het tegen elkaar op in een internationale competitie. Het gaat er heel hard aan toe, want iedereen is gedreven om te winnen.

#4. Burlesque

Dit is misschien wel een van de bekendste dansfilms ooit. Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die haar dromen wil waarmaken in Los Angeles. Ze belandt bij Tess, de eigenares van The Burlesque Lounge.

#5. Honey

Honey heeft een eigen dansschool in het buurtcentrum, maar wil heel graag doorbreken in de dansindustrie. Ze krijgt een kans, maar gaat het haar ook lukken?

#6. Body Language

Vijf dansers uit verschillende danscrews besluiten naar New York te gaan. Ze zitten zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Uiteindelijk zijn ze gekomen om te dansen, dus er zit maar een ding op…

#7. Fame

Fame gaat over een groep leerlingen die zijn uitgekozen voor New York Academy of Performing Arts. Het is een remake, want de film bestond al in 1980. Hou jij ook zo van dansen net als deze studenten? Test nu in welke dansfilm jij de hoofdrol moet hebben.

#8. Bring It On

The Toros winnen al jaren achter elkaar de ene na de andere cheerleader-wedstrijden. Dan komt het team erachter dat hun pasjes jarenlang gestolen zijn van een ander team. Voor de kampioenschappen moeten ze snel een nieuwe dans verzinnen. Er zijn nog vier andere delen!

#9. Make It Happen

Lauryn Kirk wil heel graag een professionele danser worden, maar wanneer ze auditie doet op de dansschool wordt ze niet toegelaten. Ze komt terecht in een club waar burlesque wordt gedanst.

#10. Take The Lead

Pierre is een ballroomleraar en komt lesgeven op een New Yorkse school waar ze dat maar belachelijk vinden. Zij houden meer van hiphop en R&B. Gaan die totaal verschillende stijlen samen?

#11. Footloose

Ren leeft voor muziek en dans. Als hij met zijn moeder naar Bomont verhuist moet hij zich ineens gaan inhouden, want dansen is daar verboden. De oorspronkelijke film komt uit 1940 en in 2011 is er een remake gemaakt.

#12. Stomp The Yard

De straatdanser DJ schrijft zich in op de Truth University in Atlanta. Daar willen twee studentenverenigingen dat hij lid wordt van hun team om de nationale stepshow-competitie te winnen. Wie kiest hij? Er is ook eenΒ tweede deel die je zeker moet kijken.

#13. Feel The Noise

Rapper Rob moet na een ruzie met de plaatselijke bende vluchten voor zijn leven en besluit naar Puerto Rico te gaan. Daar komt hij in aanraking met pastoor Roberto die hem in contact brengt met reggaeton.

#14. Dirty Dancing

Deze film gaat over Baby die met haar ouders op vakantie is en verliefd wordt op haar dansleraar. Het tweede deel is ook de moeite waard.

#15. Save The Last Dance

Sara heeft van kleins af aan gedanst, tot haar moeder overlijdt. Ze stopt met dansen en wil er niks meer mee te maken hebben. Totdat ze naar Chicago verhuist, want daar komt ze weer in aanraking met haar passie…

Beeld: 123RF