Heb je al gehoord van Hart Beat? Deze film vol muziek gaat pas najaar 2016 in première, maar de acteurs zijn nu al superdruk met de opnamen. Wij namen een kijkje op de set, kletsten met de acteurs én vroegen aan hoofdrolspeler Rein van MainStreet wat hij van zijn fans vindt.

Naast het Centraal Station staat het enorme Groothandelsgebouw, waar vandaag gedraaid wordt. Op de derde verdieping sluipt iedereen op zijn tenen rond, want hier spelen Monsif en Rein nu een scène. In de ruimte ernaast zitten actrices Vajèn van den Bosch (die je misschien al wel kent uit Spangas en Grease) en Holly Mae Brood in de make-up. 

Eerste dag
Voor Holly Mae is het haar eerste dag op de set. Zenuwachtig is ze niet, al vraagt ze zich wel een beetje af hoe die grote dansscène een uurtje later zal zijn. En natuurlijk is ze benieuwd hoe het is om te spelen met Rein uit MainStreet.

Lees ook: 10x tv-tip

Hoofdrolspeelster Vajèn is al wat langer aan het draaien. Zij vertelt dat ze het meestal supergezellig hebben tijdens het wachten, maar dat ze soms ook slaapt tussen de scènes. Niet zo gek, want ze speelt ook nog in de theatervoorstelling Grease. Na een voorstelling is ze soms pas ’s nachts thuis en ’s ochtends moet ze vaak om half zes weer op, zodat ze maar drie uur per nacht slaapt. Wow, wat een doorzettingsvermogen!

Champagne
Nadat we nog even jaloers hebben gegluurd naar de enorme berg make-up die hier ligt uitgestald, mogen we meekijken bij een scène die wordt gespeeld tussen Monsif en Rein. Het lijkt zo simpel: Monsif moet zingend binnenkomen en een fles champagne openmaken. Dat blijkt iets lastiger dan gedacht… De fles gaat te vroeg open, te laat, weer te vroeg en één keer slaagt Monsif er zelfs in de kurk keihard tegen het plafond te schieten. Oeps. Rein komt niet meer bij, terwijl iemand van de productie snel voor de derde keer de gemorste champagne opdweilt.  Als de fles eindelijk op de goede manier open is, is het tijd om te gaan eten.     

Na een bord rijst met groenten vertellen de boys wat meer over hun rol én de film. Rein speelt een grote popster (duh) en Monsif heeft vooral een grappige rol, ook als hij niet probeert champagne open te krijgen. Vinden de jongens het niet vervelend om overal herkend te worden? Welnee! Ze zijn hun fans juist heel dankbaar. Volgens Rein hebben zijn fans hem zo groot gemaakt als hij nu is en hij is superblij met ze!

Wil jij ook?
Wil jij ook acteren? Dan heeft actrice Stephanie van Eer (Shirley in Spangas) nog wel een tip voor je: ‘Je moet nooit bang zijn om voor gek te staan. Juist als je iets heel raars doet tijdens een auditie, heb je kans dat mensen je onthouden.’

Doe ook de test: Is Rein jouw droomboy?