So You Think You Can Dance-winnaar Floris Bosveld en runner-up Lorenzo Bottazzi krijgen allebei een hoofdrol in de eerste Nederlandse dansfilm Body Language. Floris is deze herfst als de bad guy in de bios te zien.

Ook Sigourney Korper en Boris Schreurs, die we kennen uit eerdere seizoenen van SYTYCD, hebben een hoofdrol, net als Ruben Solognier en Ingrid Jansen. Ruben ken je misschien als Roy Koning uit ONM en Ingrid won in 2008 het programma Dancing Queen en ze heeft in Amerika zelfs al samengewerkt met Shakira en The Sugababes.

Het verhaal
Net als de vijf beste Nederlandse danscrews naar een wedstrijd in New York vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt definitief niet door te gaan. Vijf diehards, allen uit totaal verschillende danscrews, besluiten als enige toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan. Ze zitten zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus er zit maar รฉรฉn ding op?

Floris is de slechterik in het verhaal, vertelt hij in Spits: 'Ik ben de bad guy van het verhaal. De andere vijf vormen een danscrew, en ik ben hun gedoodverfde concurrent. In een dancebattle wordt uiteindelijk de winnaar bepaald.'

De film draait vanaf 6 oktober in de bioscoop, nog even geduld dus!