We kunnen bijna niet meer zonder; elk moment van de dag luisteren we wel naar muziek. Je kunt natuurlijk allemaal nummers downloaden maar is het niet veel makkelijker om gratis te kunnen luisteren naar muziek? Met deze gratis muziekapps kun je naar alle muziek luisteren die je maar leuk vindt.

 

 

Spotify
Via Spotify kun je legaal heel veel muziek luisteren. Door een account aan te maken kun je zelf afspeellijsten maken en muziek delen met je vrienden. Als je een gratis account aanmaakt, heb je jammer genoeg maar een paar uur per maand dat je muziek kunt luisteren. Met een abo voor €9,99 per maand kun je onbeperkt luisteren en heb je ook geen reclame tussendoor.

Grooveshark
Grooveshark lijkt heel veel op Spotify, alleen is dit een webapp. Je kunt dus via internet onbeperkt en zonder reclame naar muziek luisteren.

Soundcloud
Op Soundcloud kunnen artiesten hun eigen muziek zetten. Veel dj’s, singer/songwriters, producers en andere artiesten zetten hun nieuwste nummers online. Zo worden zij wat bekender en kun jij gratis naar hun muziek luisteren. Goede combi!

3voor12 luisterpaal
Op de 3voor12 luisterpaal app kun je verschillende nieuwe muziek van alternatieve bands en artiesten vinden. Elke week komen er nieuwe albums op te staan waar je van kunt genieten!

YouTube
YouTube staat tegenwoordig al standaard op elke smartphone. Zo kun je makkelijk en snel nummers luisteren en hoef je niet gelijk te downloaden. Het leuke van YouTube is dat je de video’s ook kunt delen via verschillende social media.

22 Tracks
Wauw wat handig! Een app met alle muzieksmaken op een rij. 22 Tracks bestaat uit 22 afspeellijsten met 22 nummers. Zo zitten er voor iedereen leuke nummers tussen. Gelukkig hoef je niet elke keer dezelfde nummers te luisteren. Elke week komen er namelijk nieuwe nummers bij en gaan de oude nummers van de lijst af. Heb je een Android telefoon? Dan heb je mazzel! Deze app is namelijk gratis voor Android telefoons. Heb je een telefoon met iOS? Dan moet je helaas wel betalen. Voor €1,79 is deze app van jou!

Shazam
Je hebt wel eens van die momenten dat je een leuk nummer hoort, maar niet weet wie de artiest is en hoe het nummer heet. Wat moet je dan?! Gelukkig bestaat deze handige gratis app. Met Shazam kun je binnen een paar tellen erachter komen wie de artiest is en hoe het nummer heet. Deze app herkent nummers vaak al na een paar tonen. Superhandig voor als je aan het shoppen bent en een goed nummer hoort!