Wow, vorige week was echt een bizarre aflevering Expeditie! Er verlieten (again) twee mensen het eiland in plaats van één. Benieuwd naar de highlights van deze week en of het net zo’n bizarre aflevering was? Check het nu!

Werk aan de winkel!
In het Kamp Onbekenden hebben ze een rustdagje ingelast er is immers niks te doen. Of toch wel..? Gwenda is het alleen niet helemaal eens met dat rustdagje, er is namelijk altijd iets te doen! De twee studentes beginnen weer over haar te roddelen, ze zijn helemaal klaar met Kapitein Gwenda.

Dog Chilling GIF - Find & Share on GIPHY

Mad! Of toch niet?
Jody en Steven zijn mad op Gregory. Hij koos namelijk voor zijn oude kampgenoten en niet voor Donny. Maar niet veel later wordt er door Steven weer een bondje gesloten met Gregory. Is dat wel zo slim? En word Jody daar de dupe van?

Oh My God Wow GIF - Find & Share on GIPHY

Fire woman!
Op Duivelseiland probeert Nienke na een vochtige nacht een vuurtje te maken, maar dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk. Gelukkig hebben we daar Corry to the rescue want binnen een paar seconden heeft ze ‘vlam in de pan’.

Fire Watching GIF by ADWEEK - Find & Share on GIPHY

Onverslaanbare onbekenden?
Loiza zit weer ‘gezellig’ met Stijn te kletsen in de zee. ‘Die onbekenden zijn niet onverslaanbaar, het zijn allemaal mensen. Ze hebben allemaal werk, ze hebben allebei een baan. Ze zijn niets meer en niets minder. Ze zijn niet onverslaanbaar. En het zijn geen getrainde militairen, ze hebben nu gewoon lekker veel geluk gehad en daar komt vandaag een einde aan. Punt.’ Hmm, zou Loiza weten dat Gwenda wel een getrainde militair is?

Secret 90S GIF - Find & Share on GIPHY

Duivelse proef
OMG! De winnaar van een proef op Duivelseiland komt Kamp Noord versterken. Spannend! De proef klinkt misschien easy ‘brand een touwtje door’, maar zo easy is dat nog niet. Corry, Johnny en Nienke zitten vast aan een touw en daar moeten ze eerst lengte uit proberen te krijgen, willen ze bij de wok kunnen komen. Nienke is de uiteindelijke winnaar!

GIF by RTL 5 - Find & Share on GIPHY

Immuniteitsproef
Eerst een stukje zwemmen, dan via een loopplank een kokosnoot in het basket proberen te gooien. Klinkt redelijk easy, is het niet. Loiza gooit als eerste een kokosnoot erin, maar op een gegeven moment wordt het een stuk zwaarder en glibberiger want alles wordt natuurlijk kletsnat. Uiteindelijk wordt de proef gewonnen door Kamp Noord, ein-de-lijk. Whoop whoop!

 

Sandra of Gwenda?
Gwenda denkt dat iedereen op Sandra gaat stemmen, maar ondertussen zit iedereen achter haar rug om een bondje te vormen tegen haar. Ohoh, dat belooft niet veel goeds tijdens de eilandraad… Gwenda vraagt aan Jan wie zij eruit gaat stemmen en Jan liegt gewoon glashard tegen haar.

George Costanza Seinfeld GIF - Find & Share on GIPHY

Eilandraad
Nounou, wie zou er toch uitgaan vandaag bij Expeditie… Tijdens het stemmen zien we ook een stem voor Jan en twee voor Sandra voorbijkomen. Maar de vierde, vijfde, zesde en zevende stem zijn tegen Gwenda en dat zag ze dus totaal niet aankomen.

Oh My God No GIF by RTL 5 - Find & Share on GIPHY

Beeld: RTL/Giphy

Lees ook onze andere highlights!