Op dit moment schittert Jennifer Lawrence (21) in The Hunger games, maar wie is ze nou eigenlijk?

Jennifer is opgegroeid in Kentucky. Tijdens highschool deed Jennifer aan hockey, softbal, cheerleaden en modellenwerk. Erg leuk allemaal, maar het allerliefst wilde ze acteren. Toen Jenniferen 14 was, reisde ze af naar New York. Ze regelde een paar audities en iedereen was erg van haar onder de indruk. Ze bleef in New York en nam daar onder andere een promo op voor My Super Sweet 16 van MTV.

In welke films en series kun je Jennifer nog meer gezien hebben?
Company Town, Cold Case, Not Another High School Show, Medium, The Poker house, Winter's Bone, The Beaver, Like Crazy… En dat zijn niet eens alle films en series waarin Jennifer te zien was. Ze heeft al meerdere awards gewonnen, waaronder zelfs een Oscar voor haar rol als drugsverslaafde in Winter's Bone!

The Hunger Games
Toen Jennifer gecast werd voor Katniss Everdeen in The Hunger Games waren de meeste fans van de boeken niet blij. Ze was te oud, te blond, te bleek. Inmiddels vindt het merendeel haar geweldig!

Voor de rol van Katniss in The Hunger Games moest Jennifer wel haar blonde lokken bruin laten verven. Omdat steeds opnieuw verven heel slecht is voor je haar, werden er pruiken in verschillende kleuren bruin gekocht. Een duur grapje, want dat kostte bijna 23.000 euro! Daarna werd Jennifers haar in één keer in de goede kleur geverfd. Na de opnames switchte ze snel weer naar blond.

Check de photogallery voor een aantal foto's van de stijl van Jennifer Lawrence.