Dakota Fanning, Miley Cyrus en Kristen Stewart begonnen met acteren toen ze nog heel jong waren. Bekijk hier de foto’s van deze en andere actrices, en zie hoe prachtig ze zijn opgegroeid!

Al deze meiden zijn heel jong begonnen met acteren, maar doen nog steeds volop mee. Ze zijn niet afgezakt in een wereld van drugs en alcohol, en dat maakt ze nog leuker om naar te kijken. Wie is jouw favoriete actrice?

 

 

 

 

Je weet het: Miley Cyrus kan niet alleen acteren, maar ook heel goed zingen. Ze werd bekend met haar rol als Hannah Montana en dit jaar komt de film LOL uit (28 juni), waarin ze naast Demi Moore staat.

 

Kristen Stewart speelde haar eerste grote rol in de film Panic Room (2002). Inmiddels heeft Kristen in heel wat films gespeeld, waarbij ze steeds kiest voor niet-commerciële rollen. Haar grootste hit is ongetwijfeld de Twilight-reeks.

 

De prachtige Amanda Seyfried ken je misschien uit de film Mean Girls (2004), waarbij ze de dommige Karen Smith speelt. Als je deze film nog niet hebt gezien: ga snel kijken, want het is hilarisch! Nadat Amanda in een aantal series heeft gespeeld (zoals Veronica Mars), krijgt ze een rol in Mamma Mia! aangeboden. Vanaf dan schittert ze in prachtige films, zoals Chloe, Dear John en Letters to Juliet.

 

Een héle jonge Nathalie Portman zie je in de Franse film Léon. Ze speelt daarna in superveel (mooie en leuke) films, met grote successen als Black Swan en No Strings Attached (met Ashton Kutcher).

 

Dakota Fanning is nog maar 18 jaar oud, maar ook zij heeft al een hele rits films en tv-series op haar naam staan. I am Sam was haar grote doorbraak, en ze speelt nu de gemene Jane in de Twilight-reeks (gezellig samen met Kristen Stewart).

 

De magische acteertalenten van Emma Watson ken je vast! De hele wereld (of in ieder geval een groot gedeelte daarvan ;-)) maakte kennis met Emma door haar rol als Hermione Granger in Harry Potter. Sinds Harry Potter is afgelopen, heeft Emma niet stilgezeten. Ze heeft sinds die tijd alweer 5 films gemaakt, waaronder My week with Marilyn. Op 25 oktober 2012 komt er nog een film van haar uit: The Perks of Being a Wallflower.

 

Vanessa Hudgens is vooral bekend geworden door haar rol als Gabriëlla Montez in de High School Musical-reeks. Vanessa is niet alleen actrice, maar ook zangeres: ze heeft 2 albums uitgebracht. Haar muzikale carrière staat even on hold, maar ze acteert er nog steeds rustig op los. Dit jaar komen er weer twee films van haar uit: Gimme Shelter en The Frozen Ground. Vooral in Gimme Shelter zul je haar bijna niet herkennen!

 

Wie is jouw favoriete actrice?