dance4life

Marije Zuurveld nieuwe ambassadeur van Dance4Life

Gisteren was de kick-off van de scholenactie voor Dance4Life. Ongeveer honderd kids waren aanwezig om het te hebben over het thema seks. YouTube-ster Marije Zuurveld is dit jaar de nieuwe ambassadeur van de campagne en wil graag een voorbeeld zijn voor de kids.

Het team
Tijdens de scholenactie van dit jaar motiveert Marije samen met het Dance4Life-team Nederlandse jongeren om in actie te komen tegen seksueel geweld in Indonesië. In het team zitten ook Calvin en Laras, die uit Papoeakomen. ‘In mijn land is seksuele intimidatie bijna normaal. Girls denken dat het een uiting van liefde is als ze geslagen worden,’ zegt Laras tijdens haar presentatie, ‘Ik wil graag mijn steentje bijdragen om dit te veranderen.’
Dance4Life gaat om het bespreekbaar maken van seks. Naast seksuele intimidatie gaan ze ook de scholen rond om samen met jongeren te werken aan het grootste gezondheidsrisico voor jongeren: onveilige seks. Laras geeft hier samen met haar vriend Calvin één gastles over per school.

De kick-off
Gister is de scholenactie van start gegaan. Zo’n 36 scholen doen mee aan de actie. De energie van presentatoren Guillermo (die je kan kennen als Tinco, van SpangaS) en Tanja zat er goed in. Ze wisten iedereen in de zaal te laten dansen. Er werden spelletjes gedaan en heel veel workshops gegeven. Ook Marije Zuurveld was bij deze dag aanwezig. Kortom, het was een leuke en leerzame dag voor iedereen!

Dit belooft veel enthousiasme en inzet voor de acties die leerlingen zelf gaan optuigen om geld in te zamelen voor Calvin en Laras in Indonesie.

Beeld: Lisa de Wolf 

Lees ook: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is volgens jou onveilige seks?

Gerelateerde artikelen