Hoe is het eigenlijk om de moeder van een famous DJ te zijn? Weekblad Vriendin vroeg het aan Heleen, de mommy van hottie Julian Jordan.

Jeugd

“Julian was een vrolijk, gelukkig en grappig jongetje. Hij was een entertainer. Als jongste in het gezin had hij niet alleen zijn vader en moeder die alles prachtig vonden wat hij deed, ook zijn broer en zus gaven hem dat podium. Hij was vijf toen hij bij Pop 4 Kids op drumles ging. Hij zat altijd overal op te timmeren. Als ik hem een broodje gaf, zat hij ritmisch op zijn bord te tikken. Hij moest thuis oefenen van zijn docent, maar dat deed hij niet. Het hoefde ook niet, hij pakte alles feilloos op gehoor op. Toen hij naar de middelbare school ging, heeft mijn man Hans op Marktplaats een eenvoudige dj-set voor hem gekocht. Julian kreeg les van een jongen die bij ons in de buurt woonde, maar al snel ontdekte hij dat hij het veel leuker vond om zelf muziek te produceren. Zijn nummers stuurde hij op online platforms in. Daar leerde hij ook Martijn (Martin Garrix, red) kennen. Als kinderen hebben ze onderling heel wat muziek uitgewisseld.

Eén keer werd hij gevraagd om op een schoolfeest te draaien. ‘Dat doe ik nooit meer’, zei hij na afloop. Een hele avond de muziek verzorgen, vond hij wel erg lang. Daar had hij zich op verkeken. Op de mavo koos hij muziek in zijn eindexamenpakket. Als ouders mocht je bij de uitvoering van de examenopdrachten zijn. Na een piano-optreden, blokfluit en zang, kwam Julian met zijn zelf geproduceerde housenummer. Dat was wel hilarisch.”

Carrière

“Toen we naar de open dag van de Herman Brood Academie reden, hoorde Julian een van zijn nummers op de radio. Het stond op nummer zes in een hitlijst, maar Julian wist van niks. Zijn muziek was gestolen. Witheet was hij! Zo boos hebben we hem niet vaak gezien. ‘Kind, houd nou eens op, laten we er een leuke dag van maken’, zei ik nog. Maar hij zette het voorval op Twitter. GeenStijl pikte dit op en niet veel later werden we door Spinnin Records, het platenlabel dat het nummer zogenaamd had uitgebracht, gebeld. Ze vroegen of Julian wilde langskomen en boden hem een contract aan. Zo is zijn carrière van start gegaan. Het tweede jaar van zijn opleiding lukte hem het niet meer om studie en werk te combineren. Dat hij een keuze moest maken, vond ik lastig. Ik wilde dat hij een diploma haalde, maar ook zijn droom niet blokkeren. Als Julian mijn eerste kind was geweest, was ik er denk ik voor gaan liggen. Maar inmiddels was ik wel wat relaxter geworden; hij kon áltijd zijn opleiding nog oppakken.

Hij draaide op zijn zestiende verjaardag voor het eerst in het buitenland, op Ibiza. Als verrassing waren Hans en ik hem achterna gereisd. We hebben backstage de show gekeken. Natuurlijk ben je dan heel trots, maar het is ook onwerkelijk. Ik weet nog dat ik het ook spannend vond; wat als er iets fout zou gaan? Er stonden zo veel mensen te kijken.”

Familie

“Vijf jaar geleden zijn we van Apeldoorn naar Amsterdam verhuisd. Het leek ons voor Julian wel handig dat hij wat dichter bij Schiphol zou wonen. Maar na een jaar wilde hij terug naar zijn geboorteplaats. Hij miste zijn vrienden. Hij woont er inmiddels samen met zijn vriendin. We appen dagelijks, Julian en ik hebben een heel goede band. En als ik op onze tweejarige kleinzoon Boris oppas, komt hij vrijwel altijd even aanwaaien; hij is gek op zijn neefje. Afgelopen weekend mocht hij nog een blitse wagen uitproberen. Dan moet Boris daar natuurlijk ook even in zitten.

Julian is jong zelfstandig geworden. Als moeder blijf je toch altijd naar je kind omkijken, ik zal hem altijd wel blijven waarschuwen. Sinds zijn zestiende is hij financieel onafhankelijk, wat bijzonder is. Het is ook wel een puntje van zorg, want je weet natuurlijk nooit of dat altijd zo blijft. We drukken hem op het hart zo verstandig mogelijk met zijn geld om te gaan. Dat doet hij ook.

Voor mij is Julian niet anders dan mijn andere twee kinderen. Hij is niet veranderd en altijd zichzelf gebleven; nog steeds zo gek als hij vroeger was. Afgelopen oktober hebben we voor het derde jaar op rij met het hele gezin tot vijf uur ’s ochtends op Amsterdam Dance Event gestaan. Van tevoren denk ik steeds dat ik dat niet volhoud, maar de muziek pakt je dan toch op zo’n manier dat je het redt. Tot zo laat uitgaan heb ik in mijn jeugd niet gedaan hoor!”

View this post on Instagram

tell me the truth, how do YOU clear your mind?

A post shared by JULIAN JORDAN (@itsjulianjordan) on

Vriendin heeft nog meer moeders van bekende DJ’s gesproken? Benieuwd? Je kunt Vriendin editie 47 nog tot en met zondag kopen voor €0,99