Weet jij waar jouw kleding vandaan komt? En wie dit maakte? Caja Cazemier en Martine Letterie schreven een boeiend boek (12+) over kinderarbeid en slavernij in de kledingindustrie: Made by Indira.

ploegsma

Over het boek

Terra houdt van shoppen. Al haar geld gaat op aan nieuwe kleding en als ze die goedkoop kan scoren, is dat natuurlijk top! De Indiase Indira is geronseld om in een spinnerij te gaan werken. Zo hoopt ze de schulden van haar familie af te kunnen lossen. Maar van de beloften die haar gedaan zijn, blijkt niets waar. Haar werk is eigenlijk gewoon slavernij. Als Terra’s tante voor haar werk naar India gaat, vraagt ze haar nichtje mee. Zo komt Terra in aanraking met de andere kant van de kledingindustrie. Wanneer de twee meisjes elkaar ontmoeten, zet dat hun levens op zā€™n kop. Indira beseft ineens hoe anders haar leven is dan dat van Terra. Ze is vastbesloten om terug in Nederland iets te doen voor Indira en haar lotgenoten.

Sharing is caring

Help jij mee om anderen te laten nadenken over de herkomst van hun kleding? Deel met #ikstaachterditboek op Insta of Facebook waarom jij het belangrijk vindt om te weten waar en door wie jouw kleding wordt gemaakt, en waarom jĆ­j achter dit boek staat.

Meer weten? Check dan de site van Ploegsma!

Lees ook: