Awards, een hoop celebs en liters groene smurrie: dat zijn de ingrediënten van de Kids’ Choice Awards. Afgelopen zaterdag was het weer zover en werden de awards uitgereikt. Zo mocht Selena Gomez de award voor Beste Zangeres mee naar huis nemen en won boyband B-Brave voor het tweede jaar op rij de prijs voor Beste Nederlandse Act! Ze versloegen MainStreet, Hardwell en Ian Thomas.

De boys vonden de show een echte belevenis, vooral het optreden van Jennifer Hudson en Iggy Azalea maakte indruk. ‘Eigenlijk was alles vet’, zei Jai Wowor. De groep was op de oranje loper erg overdonderd door alle fotografen. Volgens Kaj zijn ze die avond net zo vaak op de foto gezet als in het hele afgelopen jaar bij elkaar. De hunks weten nu zeker dat ze Amerika willen veroveren. ‘We hebben nog een lange weg te gaan, maar na vanavond gaan we er absoluut voor’, aldus Jai.

Slechterik met wijze les
De grote winnaars waren Emma Stone (Beste Actrice), Ben Stiller (Beste Acteur), Modern Family (Beste Familieserie) en Spongebob Squarepants (Beste Cartoon). 5 Seconds Of Summer trad op, maar mocht niet de prijs voor Beste Nieuwe Artiest mee naar huis nemen. Die eer ging naar Fifth Harmony. Angelina Jolie won de prijs Beste Slechterik voor haar rol in Maleficent. Angelina gaf als wijze les mee dat je altijd jezelf moet blijven. ‘Als iemand zegt dat je vreemd bent, lach dan en wees trots.’

We will miss you Zayn
One Direction was de laatste tijd veel in het nieuws door het vertrek van Zayn, ondanks alles won 1D de prijs voor Beste Groep. Presentator Nick Jonas maakte al vanaf de opening de hele avond grapjes over Zayn, en dit vonden niet alle fans even grappig. Maar gelukkig maakte Nick dit weer goed door tijdens de bekendmaking van de winnaar te roepen: ‘We will miss you Zayn!’ Nick Jonas viel zelf ook in de prijzen, hij won de prijs voor Beste Zanger en werd toen natuurlijk meteen geslimed.

Ook de talentenshow The Voice mocht een oranje blimp mee naar huis nemen. The Voice is een in Nederland bedachte talentenjacht die inmiddels in meerdere landen wordt uitgezonden.