Niet alleen wij vinden de tijdelijke break-up van 1D schokkend, ook oud-bandlid Zayn moet dit nieuws vast even verwerken. Een officiële reactie heeft hij nog niet gegeven, maar hij denkt ongetwijfeld terug aan zijn eigen break-up met One Direction. Die ging niet zo smooth… Weet jij nog wat er precies gebeurde?

In maart hoorden we voor het eerst slecht nieuws over Zayn. De zanger had besloten niet mee te gaan op tournee door Azië, omdat hij te vermoeid en gestrest was. Via social media wensten fans hem sterkte met de hashtag #haveagoodrestZayn, maar een weekje rust bleek niet genoeg. 

Gewoon
Op 25 maart maakte Zayn bekend dat hij definitief stopte met One Direction, omdat hij een ‘gewone’ 22-jarige wilde worden. Overal ter wereld waren girls intens verdrietig en Twitter liep vol met foto’s van huilende fans.

Naughty Boy
Toch zou Zayn geen normale 22-jarige worden, want al na een paar dagen werd hij gespot in de studio met producer Naughty Boy. Volgens geruchten zou hij een nummer inzingen dat was afgekeurd voor 1D. Wat? Dat dacht ook Louis en de haattweets vlogen over en weer. Al snel was het niet meer helemaal duidelijk wie er ruziemaakte met wie, maar de ruzie werd wel steeds erger. 

Solo
Op 29 juli tekende Zayn een contract bij platenlabel RCA, waar ook Britney Spears en Justin Timberlake zitten. Op Twitter zei hij dat hij blij was dat hij nu ‘echte muziek’ gaat maken. Au!
Nu is het al een tijdje rustiger rond Zayn en  lijkt hij een geweldige carrière als soloartiest tegemoet te gaan. Laten we hopen dat de andere leden van One Direction ook zulke mooie dingen gaan doen komend jaar!

Lees ook: Hoe verder zonder One Direction?