Eind april zal prins Willem-Alexander het Koninklijke stokje van koningin Beatrix overnemen. Net5 bereidt ons hierop voor door in de maand april allerlei leuke prinsessenfilms uit te zenden. Denk aan Enchanted, A Cinderella Story en veel meer.

De film Sydney White is moderne versie van Sneeuwwitje en is op 9 april om 20.30 uur te zien. Op 30 april wordt het 1e deel van The Prince And Me uitgezonden (20.30 uur)  en daarna het 4e deel (22.40 uur). Naast deze movies zijn ook de volgende movies te zien:

The Princess Diaries 2: Royal Engagement
In het tweede deel van The Princess Diaries trekt Mia bij haar oma in om zich klaar te maken voor de rol van toekomstige koningin van Genovia. Ze wilt de tijd nemen om te wennen aan haar nieuwe leven als prinses, maar daar is helemaal geen tijd voor. Een Genoviaanse wet bepaalt namelijk dat ze alleen koningin mag worden als zij binnen maand getrouwd is. Nu nog de lucky guy vinden! The Princess Diaries 2 is op 16 april om 20.30 uur te zien.

Enchanted
De mooie prinses Giselle wordt door een boze koningin uit haar magische en getekende land verbannen en naar New York City gestuurd. Giselle vindt deze echte wereld maar vreemd en kan niet wennen aan het feit dat hier niet alles volmaakt en mooi is. Ze wordt megaverliefd op een echtscheidingsadvocaat, maar er is een probleem: ze is al beloofd aan de perfecte sprookjesprins! Enchanted is te zien op 2 april om 20.30 uur.

A Cinderellla Story
Deze film is het mooie sprookje Assepoester, maar dan in een modern jasje! ‘Assepoester’ Sam is op school niet populair en heeft weinig vrienden. Thuis heeft ze het ook niet makkelijk met een gemene stiefmoeder en twee irritante stiefzussen. Tijdens het gemaskerde bal ontmoet ze Nomad, waarmee ze elke dag uren chat. Wanneer Sam weggaat, laat ze haar mobiel per ongeluk achter. Via het mobieltje probeert Nomad erachter te komen wie zijn droomprinses is… A Cinderella Story is op 23 april om 20.30 uur te zien.