sims 4 review eiland leven

Review: Sims 4 Eiland leven

Yay! Wij mochten de nieuwe uitbreiding van Sims 4 testen: Eiland leven. Eindredacteur en Sims-lover Kirsten heeft er ondertussen al behoorlijk een aantal speeluurtjes opzitten (oops, hihi) en kan jou haarfijn vertellen hoe de game bevalt.

Het eiland

First things first: Eiland leven speelt zich af op, jawel, een eiland: Saluni. Op dit eiland vind je cute strandhuisjes en prachtige stranden, zeeën en vissen. Je kunt een kleurtje krijgen tijdens het zonnen, rondtoeren op een waterscooter of zeilboot, strandfeesten geven, snorkelen, rond het kampvuur zitten, het strand opruimen, traditionele gerechten bereiden, vrienden worden met de eilandgeesten, zandkastelen bouwen en ga zo maar door. Daarnaast zijn er ook nieuwe carrièremogelijkheden: in Eiland leven kun je duiker, visser, natuurbeschermer of strandwacht worden. Geen zin om vast te zitten aan een baan? Met de telefoon kun je ook klusjes van een paar uur doen voor andere mensen om zo een zakcentje bij te verdienen. Voorbeelden hiervan zijn helpen op een strandfeestje, jurylid zijn bij een zandsculptuurwedstrijd of kikkers of kalfsvlees naar iemand brengen die dit nodig heeft.

Outfits

Dan de kleding: I personally LOVE the outfits. Fleurige bloemenprintjes, crop tops, jurkjes, blouses, schelpenkettingen en supermooie bikini’s, badpakken en zwembroeken; OMG, summer vibes! Je hebt meteen zin om je koffers te pakken en naar Hawaii te verhuizen (in het echte leven dan). Daarnaast zijn er ook zomerse, fleeky kapsels aan de game toegevoegd, zoals fleeky beach waves, een losse vlecht of lekker casual opgestoken haar.

https://www.instagram.com/p/BydcK-hHKYr/

Zeemeersim

Nu het gedeelte waar ik het meest benieuwd naar was: de zeemeersims. Je sim kan nu namelijk ook een zeemeersim zijn! De staartvin kun je helemaal zelf ontwerpen (en ook weer aanpassen) via CES. Wanneer je in bad of in de zee gaat, worden de benen van je sims automatisch een vin. Dit moet je trouwens wel regelmatig doen, anders drogen de schubben van je zeemeersim uit. Mannen kunnen ook een zeemeersim zijn en als een van de twee ouders een zeemeersim is, is de kans 50% dat je baby dat ook wordt. Wat is er zo speciaal aan zeemeersimmen? Nou, ze kunnen ze bijzondere dingen, zoals een onweersbui of een blauwe dolfijn oproepen, de gemoedstoestanden van een andere sims beïnvloeden met zeemeersimliederen en zelfs andere sims laten verdrinken. Best evil, hihi. Is jouw sim geen zeemeersim, maar wil je dat hij of zij dat alsnog wordt? Door zeewier te eten, kun je alsnog een zeemeersim worden. Zeewier is te vinden in de verborgen grot en soms ook tussen het vuilnis.

https://www.instagram.com/p/Bz2cvgMoLmE/

Bouwen

Ik ben dus niet zo heel erg van het bouwen: ik neem altijd een standaard huisje en die pas ik hier en daar een beetje aan en breid ik uit als ik meer geld heb. Ik heb me dus niet heel erg verdiept in het bouwen, maar ik weet wel dat er veel nieuwe, leuke meubeltjes zijn in Hawaii-sferen. Veel dingen zijn bijvoorbeeld gemaakt van hout of tentdoeken, maar denk ook aan dingen als schommels, waterscooters en natuurlijk strandbedjes.

Kortom: Eiland leven is een superleuke toevoeging en perfect om even te ontsnappen uit het dagelijkse simsleventje. Ik ben superbenieuwd: ga jij de game ook proberen?

Beeld: Instagram @thesims, @sims4._.photos

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speel jij wel eens de Sims?

Gerelateerde artikelen