Sims 4 Studentenleven- sims 4 realitycompetitieshow

Review: Sims 4 Studentenleven

Yas! Wij mochten het nieuwste uitbreidingspakket van de Sims 4 testen: Studentenleven. Redacteur en Sims-lover Karlijn heeft de game pack uitgebreid getest en vertelt hoe het haar bevalt.

Nieuwe wereld: Britechester

Bij een nieuw spel hoort natuurlijk ook weer een nieuwe wereld. Britechester is de stad die bij het studentenleven hoort en heeft onder andere twee universiteiten (Britechester en Foxbury) en een hoop studentenhuizen. Het Foxbury Instituut ziet er heel modern uit, terwijl de Britechester Universiteit een wat klassiekere stijl heeft. Eigenlijk zijn het dus een soort tegenpolen van elkaar.

Het studentenleven

Op de campus van de universiteiten staan verschillende studentenhuizen waar je als Sim kunt wonen. Je kunt in de studentenhuizen niet bouwen en je moet dus bijvoorbeeld dingen als een koelkast kopen op een rommelmarkt. Nog een ‘nadeel’ is dat je ook niet kunt koken in het studentenhuis. Je moet dus meestal buiten de deur eten.

Er zijn op de universiteiten verschillende vakken en je kunt diploma’s halen voor onder andere natuurkunde, informatica, maar ook voor kunst of geschiedenis. Je volgt dan verschillende vakken en op deze manier breid je je vaardigheden uit. Er zijn drie nieuwe carrières toegevoegd aan het spel: onderwijzer, technicus en jurist. Tip van ons: volg niet teveel vakken in een keer, dan heb je geen tijd meer voor andere dingen en maak je heel de dag huiswerk.

De student

In Creëer-een-Sim zijn er of course een aantal nieuwe outfits, maar er is niks echt superspectaculair. De stijl is vooral casual en het zijn outfits die je lekker alle dagen aan kunt doen: van lekkere vesten tot simpele T-shirts. Er zijn wel een hoop leuke motiefjes en mooie stofjes zoals gebreide kleding te vinden tussen de nieuwe looks. Én je kunt de welbekende toga van de universiteit aandoen inclusief hoedje! Ook de kapsels zijn erg leuk: lange haren voor de vrouwen en strakke hairdo’s voor de mannen. Je kunt in Sims 4: Studentenleven kiezen voor een gezichtspiercing zoals een neuspiercing.

Bouwen

Bij bouwen zie je vooral veel voorwerpen voor in een studentenkamer. Denk aan IKEA-achtige meubels zoals de bekende bureaustoel met gaten en strakke bedden. Ook zijn er leuke posters en plantjes om je kamer op te fleuren.

Conclusie

Al met al vinden wij Studentenleven een superleuke uitbreiding en een echte toevoeging aan je Sims 4 collectie. Mocht je twijfelen om hem te kopen en vind je het leuk om te leven als een student? Dan zeggen wij zeker: doen! Veel speelplezier.

Beeld: Sims 4

Lees ook: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speel jij wel eens de Sims?

Gerelateerde artikelen