g-spot gangbang geil glijmiddel grooming Genderdysforie

Seks ABC: Glijmiddel

Wil jij alles weten op het gebied van liefde en seks? Check dan elke zondag de website, want dan behandelen we steeds een nieuwe seksterm. Deze week is het de beurt aan de letter G van glijmiddel!

Glijmiddel

Glijmiddel is een vloeibare substantie die je tijdens seks aanbrengt op de geslachtsdelen of het condoom. Je hebt het niet altijd nodig; als een meisje opgewonden is, wordt de vagina nat en dat werkt als een natuurlijk middel. Sommige mensen gebruiken het omdat ze het fijner vinden of omdat de girl niet nat genoeg wordt. Tijdens anale seks heb je wel altijd glijmiddel nodig. Je smeert het middel dan op het condoom en rond de anus.

Let op!

Gebruik altijd glijmiddel op water- en/of siliconenbasis! Er zijn ook glijmiddelen die vet of olie bevatten, maar die mag je niet gebruiken in combinatie met een latex condoom. De vetten tasten het condoom aan en daardoor heb je geen veilige seks. Goede glijmiddelen op waterbasis zijn: Wet Stuff en KY-jelly. Betrouwbare glijmiddelen op siliconenbasis zijn: Erotikum en Silk.

Lees ook:

Beeld: Anika Verstraete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen