Het enige dat dit stoere meisje weet, is dat ze vroeger in een schip met sinaasappels is gevallen. Daarom heeft ze zichzelf Naranjina genoemd. Een paar jaar geleden is ze in de haven van Rotterdam terecht gekomen. Ze heeft één missie: haar ouders vinden.

Ze weet niet waar ze vandaan komt of zelfs maar wie haar ouders zijn. Met haar vrienden 'de kadekapers' probeert ze het mysterie op te lossen. Ondertussen woont ze in een ketelruimte onder de haven samen met haar huge Deense dog Dokko. De wereld bestaat voor haar uit pieren, schepen, kades en loodsen. Naranjina is een brutaal en onstuimig meisje, vastberaden haar ouders terug te vinden.

Haar vrienden Abdul, Freddie, Fien en Lise steunen haar volledig. Deze buitenbeentjes zijn dankzij Naranjina een hecht team geworden. Iedere aflevering beleven ze avonturen, die niet altijd even goed aflopen. Eigen schuld. Dan maar op de blaren zitten en wachten op een nieuw avontuur.

De cast
Naranjina wordt gespeeld door Rachelle Verdel, bekend van Foeksia de Miniheks. Andere rollen worden onder andere gespeeld door Miryanna van Reeden (o.a. Julia's Tango en ONM), Pip Pellens (GTST), Gigi Raveli (o.a. GTST) en Kees Boot (o.a. te zien als de vader van Charley in SpangaS).

Naranjina en de kadekapers
is een 26-delige serie. Vanaf vanavond elke zaterdag en zondag om 18.25 op Nickelodeon.