Screen Shot 2020 07 13 At 13.52.21- Valentina Sampaio transgendermodel sports illustrated

Valentina Sampaio als eerste transgendermodel op cover Sports Illustrated

De mooie Brazillianse Valentina Sampaio schrijft geschiedenis! De babe staat als eerste transgendermodel op de cover van Sports Illustrated.

Transgendermodel Valentina Sampaio op Sports Illustrated

De drieëntwintigjarige Valentina Sampaio uit Brazilië is als eerste openlijke transgendermodel op de cover van Sports Illustrated: Swimsuit Issue geplaatst! Valentina heeft al eerder geschiedenis geschreven toen ze in augustus 2019 het eerste transgendermodel voor Victoria’s Secret werd, en ook nog als eerste transgendermodel die op de cover van Vogue stond! You go, girl!

https://www.instagram.com/p/CCdkcmDhTYb/

Valentina voelt zich vereerd

Valentina Sampaio, die ook een activiste is voor de transgendergemeenschap, postte een foto uit het Sports Illusrated magazine en schreef erbij dat ze zich vereerd voelt om op de cover te mogen staan. Ook schreef ze hoe anders en heftig de situatie voor transpersonen in Brazilië is. ‘Brazil is a beautiful country, but it also hosts the highest number of violent crimes and murders against the trans community in the world.’ Hopelijk is dit een stap de goede kant op voor de hele transgendergeemschap. We support it! 

Lees ook:

Beeld: Instagram @valentts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen