Ken jij War Child al? Deze organisatie zet zich in voor oorlogskinderen in allerlei landen en wil ze een veilige plek geven waar ze hun ervaringen kunnen verwerken en weer leren om kind te zijn. Een supergoed doel dus, en daarom heeft War Child vanavond een heel speciale tv-avond op NPO 1: Friends voor War Child.

Friends voor War Child is een live programma waarin War Child laat zien wat het is om als kind op te groeien in oorlog. War Child werkt momenteel in elf landen met oorlogskinderen, maar omdat er nog zoveel meer kids zijn die hulp nodig hebben, organiseren ze deze tv-avond. Speciaal voor de uitzending zijn onder anderen Marco Borsato en zijn dochter Jada op pad gegaan naar Libanon om daar een persoonlijk verslag te maken. Dat het een emotionele reis was, blijkt wel uit het verhaal van Rasha (10), die gevlucht is uit Syrië. ‘Ik was zo bang. Toen de bommen vielen, schuilde ik huilend in de badkamer’, vertelt Rasha aan Marco en Jada. Zij en miljoenen andere kinderen wereldwijd gaan dagelijks gebukt onder geweld, angst en nachtmerries.
Naast Marco Borsato zetten verder allerlei bekende Nederlanders zich in om telefoontjes aan te nemen voor iedereen die wil doneren. Word jij vanavond ook een Friend van War Child? Meer weten, check Warchild.nl.
 
Friends for War Child is vanavond om 21.25 uur bij de EO op NPO 1.