Black Friday

Weetje: Wat is Black Friday eigenlijk?

Het is finally Black Friday en de kortingen vliegen je om de oren. Winkelmandjes worden volgestopt met onnodig veel items, je besties gaan helemaal los en je inbox puilt uit met aanbiedingen. Iedereen is in love met Black Friday, maar wat is dit eigenlijk voor een dag?

Black Friday 

Ben jij ook al je spaargeld aan het uitgeven tijdens Black Friday? Bijna iedereen heeft wel eens van deze term gehoord, maar what does it mean? Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving, een dag waarop superveel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor kerst. De meeste Amerikanen krijgen zelfs een extra vrije dag, waardoor ze de mogelijkheid hebben om uitgebreid kerstinkopen te doen. Love this! 

Winkeliers bieden op Black Friday hun producten aan met flinke kortingen. Voor de meeste van deze producten geldt dat ze de rest van het jaar niet meer goedkoper worden aangeboden. Voor consumenten is het dan ook een mooie gelegenheid om gebruik te maken van de interessante deals en aanbiedingen die er zijn. 

Het ontstaan 

Over het ontstaan van Black Friday bestaan verschillende theorieën. Vroeger werden er in Amerika in de week voor Thanksgiving verschillende parades gehouden. Vanaf de 19e eeuw gingen grote warenhuizen hierop inspelen door deze parades actief te sponsoren en hiermee reclamecampagnes te lanceren. Smart! Black Friday was de laatste dag van de parades en dus de dag waarop iedereen ging winkelen. 

Een tweede theorie over het ontstaan van Black Friday is dat verkopers in deze week voor het eerst in het jaar ‘zwarte cijfers’ schrijven. In het verleden schreven winkeliers hun verliezen op in een kasboek met rode inkt. Het verhaal luidt dat winkeliers op deze dag zoveel winst maken, dat de zwarte pen ook eindelijk gebruikt mag worden. Het is voor retailers dus ook een feestdag. Yay!

Beeld: Gossip Girl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen