Je hebt zó veel te appen aan je BFF, maar je krijgt wel een lamme hand van al dat getik op je scherm. Pff, bestond er maar zoiets van whatsappen via je computer, dat zou véél handiger zijn… Goed nieuws! Vanaf vandaag is het mogelijk met het gloednieuwe WhatsApp Web.

Hoe werkt het?
Open WhatsApp op je mobiel en klik in het menu ‘WhatsApp Web’ aan. Als je dit niet ziet staan, werk de app dan evewn bij. Vervolgens open je de website web.whatsapp.com. Dit kan alleen in Google Chrome, Firefox en Internet Explorer worden niet ondersteund. Hier zie je een QR-code die je kunt scannen met je telefoon. En hoppa, binnen een paar seconden zijn je mobiel en browser met elkaar verbonden en kun je appen vanaf je pc! Supereasy dus. Wanneer je nu een nieuw appje ontvangt, is deze meteen te zien op zowel je mobiel als je computer.

Pics versturen en groepsgesprekken
Het is via WhatsApp Web mogelijk te appen in bestaande gesprekken en nieuwe gesprekken te beginnen, maar een groepsgesprek starten is nog niet mogelijk. Pics versturen kan daarentegen weer wel!

(Nog) niet voor iPhone…
Helaas, iPhonegebruikers moeten nog even wachten tot ze WhatsApp Web kunnen gebruiken. Dit komt door beperkingen van Apple… Maar ben jij een girl met een Android, Windows Phone of Blackberry? Dan kun je wél al van het nieuwe foefje gebruikmaken!