Jullie hebben het vast al gehoord: het nieuwe nummer van Famke Louise. Het nummer Op Me Monnie staat op #1 op Spotify. Normaal gesproken staat een hit op #1 omdat veel mensen het nummer goed vinden klinken, maar aan de vele reacties te zien blijkt dit bij het nummer van Famke Louise niet helemaal het geval te zijn.

Wij hebben de vijf leukste video’s voor jou op een rijtje gezet!

Wat wij ons allemaal afvragen: waarom die animaties van My Little Pony?! Ook YouTubers Jeukvogel en Sophie Ousri viel het op, en daarom hebben zij een supergrappige parodie gemaakt. Niks Op Me Monnie, ik ben Op Me Ponnie!

Er zijn veel opmerkingen gemaakt over het taalgebruik in het nummer, bijvoorbeeld over de woorden Monnie en Sonnie. Volgens het YouTube-kanaal Tieners heeft Famke de songtekst gewoon even vertaald via Google Translate van Nederlands naar straattaal.

Over Google Translate gesproken… het leek YouTuber Tamoen grappig om Op Me Monnie te laten ‘zingen’ door niemand minder dan de Google Translate stem. Hilarisch!

Frenna en Boef leek het een goed idee om het nummer een beetje op te spicen. Daarom hebben zij van het nummer een lekkere remix gemaakt.

Ondanks de niet zo serieuze reacties zijn er ook mensen die het nummer wél goed vinden, zoals de bejaarden van het YouTube-kanaal Oudjes. Dat is misschien niet de doelgroep die Famke voor ogen had, maar ach.

We kunnen zeggen wat we willen, maar het is Famke toch maar mooi gelukt om op #1 te komen met haar nummer. Dat doen wij haar niet na.

 

Lees ook:

Beeld: YouTube