Lekker heet douchen, je make-up laten zitten als je slaapt… Stiekem heeft elke girl wel een paar beautygewoonten die eigenlijk helemaal niet goed voor je zijn. Ben jij benieuwd wat je in 2016 beter niet meer kan doen? Lees dan snel verder!

#1. Heel vaak je haar borstelen
Geborstelde lokken zien er vaak net iets mooier uit dan een ongeborsteld vogelnestje. Je hoeft je borstel dus niet helemaal weg te doen, maar het is echt niet nodig om je haar na elke les opnieuw te borstelen. Sterker nog, dat is helemaal niet goed voor je haar. Door vaak te borstelen, verdeel je de oliën op je hoofdhuid namelijk nog eens extra goed door je haar én stimuleer je je talgklieren om harder te gaan werken. Resultaat: vet haar.

#2. Je kussensloop heel weinig verschonen
Moet jij zelf je bed verschonen? En ben je daar steeds een beetje te lui voor? Doe het toch maar iets vaker, want je kussensloop kan ervoor zorgen dat je vet haar en een onzuivere huid krijgt. Wat??? Ja, je leest het goed. Als je elke avond op hetzelfde kussensloop gaat slapen, stapelen de bacteriën van je huid en het vet van je haar zich daar op. En als jij dan lekker in dromenland bent, komen ze terug op je huid en je haar. Hallo puistjes en vet haar! Verwissel je kussensloop dus minimaal elke twee weken.

#3. Met je haar spelen
Een plukje rond je vinger winden, een vlecht maken, toch maar weer een knotje, even kammen met je vingers, en dat alles in tien minuten. Herkenbaar? Probeer dan iets minder met je haar te spelen. Als je veel aan je haar zit, zorgt dat ervoor dat het snel vet wordt en dat haren eerder uitvallen.

#4. Altijd nagellak dragen
Gelakte nagels zijn very pretty, maar het is wel belangrijk dat je je nails af en toe rust geeft. Als je altijd nagellak draagt, worden je nagels snel broos en breken ze makkelijk af. Gebruik daarom ook altijd een basecoat om je nagels te beschermen.

Lees ook: 5 winterse beautyproblemen + oplossing

#5. Te weinig slapen
Wallen tot op je knieën, ogen die halfdicht zitten, een slechtere huid… Te weinig slaap heeft er nog nooit voor gezorgd dat iemand er mooier uit ging zien. Dat wordt dus toch maar op tijd naar bed in 2016…

#6. Je puistjes uitknijpen
Puistjes zijn een supergrote ergernis van veel girls. En dat is niet voor niets, want niemand loopt graag met een rode ontsteking rond die zo groot is dat ’t lijkt alsof je een tweede neus hebt. Toch kun je maar beter van je puistjes afblijven. Wanneer je ze uitknijpt, heb je kans dat de ontsteking onderhuids voortwoekert en alleen maar erger wordt. Bummer.

#7. Je make-up niet afhalen
Duik jij ook wel eens in bed zonder je make-up af te halen? Doe maar niet. Je wimpers kunnen afbreken als je de mascara laat zitten en van foundation krijg je ook geen mooiere huid…

Lees ook: 5 beautyproducten waaraan je verslaafd kunt raken

#8. Je haar stylen zonder bescherming
Nog snel voor je naar school gaat even de stijl- of krultang door je haren. Of course is heb je dan haast en is het te veel moeite om er dan eerst nog een beschermend serum in aan te brengen. Toch kun je dat beter wel doen, want zonder bescherming breekt je haar veel sneller af en wordt het snel droog.

#9. Te heet douchen
Opwarmen onder een hete douche is ’s winters superlekker, maar niet echt goed voor je huid. Van te lange en hete douches, krijg je een heel droog velletje. Toch de temperatuur iets lager zetten dan…

#10. Je kwasten nooit schoonmaken
Superbelangrijk: je make-upkwasten schoonmaken. Als je dit niet doet, kunnen je kwasten een broeiplaats voor bacteriën worden. Die smeer jij dan de volgende keer dat je je opmaakt weer op je gezicht. Iehl!

Lees ook: 5 snelle tips om puistjes te camoufleren.