In 2016 heb je vast veel dingen gezien die je erg leuk vond, maar er zijn ook genoeg hypes die we liever niet meenemen naar 2017. Check hieronder 10 hypes die in 2017 hopelijk verleden tijd zijn.

1. 100 layer challenge
Misschien wel een van de raarste beautyhypes van 2016 was de ‘100 layer challenge’. Een aantal YouTubers probeerde van allerlei producten 100 lagen op te smeren. Van nepwimpers tot nagellak, van foundation tot lippenstift. Of het er ooit mooi uitzag? Nee, dus stop er maar gauw mee!

2. Furry nails
Wat dacht je van harige nagels? Erg handig is het niet en ook nog eens enorm onhygiënisch. Al het vuil blijft er tussen hangen en het is moeilijk schoon te maken. Lak je nagels maar gewoon in een mooi kleurtje in plaats van ze een vachtje te geven.

3. Kunstwerken in je haar
Waarschijnlijk heb je het wel eens voorbij zien komen op Insta. Haren vol met hele kunstwerken. Van stipjes tot bloemen. Graffiti Hair is een trend uit 2016 die vooral populair was onder de DIY-ers. Met stencils en spuitbussen verf kun je jouw haren de mooiste figuurtjes geven.

Lees ook: 8 dingen die iedereen denkt aan het begin van het nieuwe jaar

4. Té on fleek wenkies
Je kent ze vast wel, de perfecte wenkbrauwen van Instagram. Mooi op foto’s, maar in het echt ziet het er een stuk minder uit. Give your brows a break! Epileer ze af en toe, maar inschilderen en contouren met allerlei producten is heus niet nodig.

5. Space oogschaduw
Uhm, leuk als je verkleed gaat als astronaut met carnaval, maar wat minder als dagelijkse make-uplook. Je kunt toch echt beter voor een naturel look gaan tijdens school en niet voor deze heftige look.

6. Neppe sproeten
Als je normaal geen sproeten hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om ze zelf te maken met make-up. Vaak gaat dit goed mis en lijkt het eerder op vuile vlekken dan op sproeten, dus doe het liever niet. Mocht je het wel willen doen, doe het dan net als deze video, deze zijn namelijk niet heel duidelijk nep.

Lees ook: Welke celeb had de mooiste outfit van 2016?

7. Alles contouren
Borsten, benen, lippen, gezichten. Alles is in 2016 wel gecontoured. Mocht je kleine borsten hebben en willen dat ze wat groter lijken, gebruik dan gewoon een push-up bh in plaats van al die make-up die je er ’s avonds weer af moet boenen. Als je iets wilt contouren, blijf dan maar gewoon lekker bij je gezicht.

8. Highlighter obsessed
Het lijkt wel alsof iedereen verslaafd is geworden aan highlighters. Ze zijn er in allerlei kleuren, formaten en vormen. NikkieTutorials staat bekend om haar obsessie met highlighters en in deze video doet ze haar make-up met alleen maar highlighters. Een beetje is oké, maar overdrijf het niet.

9. Rare eyelines
Wat denk je van een piemel als eyeliner of een vampierengebit met bloed als tranen. Juk. Hou het maar gewoon lekker bij een winged eyeliner in zwart of bruin.

10. Eten gebruiken als make-up
Girls, eten is om op te eten, niet om op je gezicht te smeren. Tenzij je er een lekker maskertje van maakt. Over het algemeen is cacaopoeder niet om op je gezicht te smeren, beter maak je er een lekkere taart van!

Lees ook: De grote jaarhoroscoop 2017