Nee, het slapen met een beha zorgt er niet voor dat je borstkanker krijgt. En nee, je kunt ook geen soa krijgen van een toiletbril. Gelukkig maar! En zo zijn er nog veel meer mythes over beauty en gezondheid die echt niet waar zijn. Wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet. Check ze hier!

1. Je krijgt borstkanker als je met een beha slaapt
Zo niet waar! Er is nooit een onderzoek geweest waaruit blijkt dat je borstkanker krijgt wanneer je met een beha slaapt. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken!

2. Scheren maakt dat je haartjes sneller teruggroeien
Ook wordt vaak beweerd dat geschoren haartjes donkerder en dikker terug zouden komen… Not true! Wanneer je je haartjes scheert, verwijder je alleen het dode gedeelte ervan, terwijl het levende blijft bestaan. Dit heeft totaal geen invloed op hoe het groeit!

3. Je kan geen lotions gebruiken als je een vette huid hebt
Nope, ook dit is niet waar. Lotions en tonics zijn juist goed voor een vette huid! Maar dan moet je wel eentje kiezen die speciaal voor jouw huidtype is gemaakt.

4. Je kan niet plassen met een tampon
Dit kan gewoon hoor! Je tampon gaat in een ander gaatje dan waar je urine uitkomt.

5. Als je je gezicht vaak wast, verdwijnen je puistjes
Niet waar… Te vaak je gezicht wassen, kan ervoor zorgen dat je huid droog wordt en nog meer geïrriteerd raakt. Twee keer per dag is echt meer dan genoeg!

6. Als je krullend haar verkeerd knipt, kan het steil worden
De manier waarop je haar geknipt wordt, kan er niet voor zorgen dat je haar krullend of steil wordt. Alleen een speciale behandeling kan dit!

7. Je kunt een soa krijgen van toiletbrillen
Als dit écht zo zal zijn, zouden er een hoop mensen rondlopen met een soa… Bijna iedereen waarschijnlijk.

8. Je moet je haar elke dag met shampoo wassen
Not true! Te vaak je haar met shampoo wassen kan je haar juist beschadigen. Twee keer per week is meer dan genoeg. En als je het echt zo graag wilt doen, kun je beter alleen conditioner gebruiken. Of ga voor droogshampoo!

9. Olie is slecht voor je gezicht
Als de olie speciaal bedoelt is voor de huid op je gezicht en het dus niet gaat irriteren, kun je het prima gebruiken. Het kan je gezicht doen stralen en je huid supergoed reinigen. Als je maar niet te veel in één keer gebruikt.

10. Je kan gespleten punten herstellen
Nope, ook dit is een mythe… Elk haarproduct dat dit belooft, liegt. De enige manier om van je gespleten punten af te komen, is door naar de kapper te gaan… Bummer!

Lees ook: Fabels over… borsten!