Iedereen wil natuurlijk een mooie huid hebben. Gelukkig kan je daar zelf iets voor doen. Natuurlijk is goede huidverzorging belangrijk, maar ook van binnenuit kun je je huid gezond houden. Hier vind je tien soorten eten die voor een mooie huid zorgen!

Bosbessen
Deze blauwe bessen bevatten superveel antioxidanten. Die helpen bij het verwijderen van afvalstoffen en bij het genezen van een beschadigde huid.

Amandelen
Amandelen zitten vol met vitamine E en vezels. Die houden je huid soepel en helpen bij het vervoeren van afvalstoffen uit je lichaam.

Tomaten
Het rode pigment lycopeen in tomaten stimuleert de celvernieuwing in je huid. Tomaten eten zorgt er ook voor dat je huid iets beter is bestand tegen schadelijke effecten van de zon.

Rode druiven
Rode druiven kunnen goed werken tegen irriterende huidaandoeningen, zoals eczeem. In de schil van een rode druif zit namelijk de stof resveratrol, die erg krachtig werkt als antioxidant.

Avocado’s
Deze vette, groene vrucht helpt dankzij zijn vitamines voor een goede stofwisseling en de vernieuwing van huidcellen.

Zalm
De grote hoeveelheid eiwitten en omega 3-vetzuren in zalm helpen je huid zichzelf sneller te herstellen.

Wortels
Deze oranje groente versterkt je huid en heeft een helend effect, dankzij de bètacaroteen die erin zit. Eet ze vooral als je last hebt van acne of de huidaandoening psoriasis.

Bananen
Een banaan bevat vitamine A, B en E, ijzer, magnesium en kalium. Allemaal supergezond voor je huid!

Pompoenpitten
De pitten van een pompoen bevatten superveel zink. Dat stimuleert de celvernieuwing van de huid.

Zoete aardappels
In een zoete aardappel zit veel vitamine A. Dit wordt vaak gebruikt in (dure) gezichtcrèmes, omdat het zo goed is voor je huid!